Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θάσος: Αναβλήθηκαν οι πρώτοι Χειμερινοί Ποδηλατικοί Αγώνες

Κοινοποίηση

Θάσος: Αναβλήθηκαν οι πρώτοι Χειμερινοί Ποδηλατικοί Αγώνες

Αναβλήθηκαν οι πρώτοι Χειμερινοί Ποδηλατικοί Αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο νησί της Θάσου τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, δίνοντας επίσημο ραντεβού πλέον τον Οκτώβριο του 2023.

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Αsd Cortina Exprerience, Ιταλικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Titani Experience για την συν διοργάνωση με το Δήμο Θάσου με σκοπό να αναδειχθούν οι δυνατότητες του νησιού ως αθλητικού προορισμού. Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διεξαχθούν οι ποδηλατικοί αγώνες στις 23-24-31 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών από χώρες του εξωτερικού αλλά και από Ελλάδα, η διοργάνωση ανακοίνωσε στον δήμο Θάσο την αναβολή των αγώνων λόγω γραφειοκρατικών και τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν και δεν προλαβαίνουν να τα διευθετήσουν μέχρι τις ημερομηνίες που είχαν οριστεί.




Σε δηλώσεις στο ThessToday.gr ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου Θάσου κ. Γεώργιος Τσουλκάνης επισήμανε ότι μεταξύ άλλων υπήρξε ένα εμπόδιο με την ασφάλεια των αθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα. «Στην Ιταλία θεωρείται δεδομένο η ασφάλεια της υγείας των αθλητών από την οργάνωση ενώ στη χώρα μας οι ίδιοι οι αθλητές υπογράφουν για την ασφάλεια τους. Δεδομένων και των καιρικών συνθηκών, ειδικά κατά την περίοδο που είχαν ορίσει, αποφάσισαν την αναβολή των αγώνων», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης μιλώντας στο ThessToday.gr ανέφερε ότι οι αγώνες θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023 και «ως δήμος θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή που γίνεται από την Ιταλία στη χώρα μας που αφενός προβάλλουν τον τόπο μας και αφετέρου δίνουν την δυνατότητα της δωρεάν συμμετοχής σε αθλητές – κατοίκους της Θάσου».

Τεράστιο ενδιαφέρον για τον αγώνα

Μέχρι και την ημέρα ανακοίνωσης της αναβολής των ποδηλατικών αγώνων, οι συμμετοχές ήταν εκατοντάδες από το εξωτερικό ενώ τα τηλεφωνήματα για δήλωση ενδιαφέροντος έπεφταν βροχή και από την ελληνική πλευρά. Ειδικότερα, συμμετοχή είχαν ήδη δηλώσει 150 άτομα από την Ιταλία ενώ υπήρχε και ένα ποσοστό συμμετοχών από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι οι εξής:

  • Αγώνας MTB CLASSIC 48χλμ
  • Αγώνας MTB MARATHON 90χλμ
  • Αγώνας TOUR OF THASSOS 92χλμ
  • Αγώνες ULTRA TRAIL 45χλμ

Σημειώνεται ότι στο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνεται και διαμονή στο νησί της Θάσου μέσω της οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή.

Η ανακοίνωση από την πλευρά του Titani Experience: 




«Η διοργάνωση αποφάσισε την αναβολή των αγώνων για τον Οκτώβριο του 2023 αντί για τον Δεκέμβριο του 2022. Η απόφαση αυτή λήφθηκε υπόψη του υψηλού αισθήματος ευθύνης για ένα τόσο τεράστιο αθλητικό γεγονός και της δεδηλωμένης επιθυμίας να διοργανωθούν αγώνες διεθνούς κύρους και εμβέλειας, που έχουν απώτερο σκοπό να αναδείξουν τις δυνατότητες του νησιού της Θάσου ως αθλητικού προορισμού. Τόσο η Ιταλική όσο και η Ελληνική πλευρά θεώρησαν ότι η αλλαγή της ημερομηνίας εξυπηρετούσε καλύτερα αυτόν τον σκοπό».

Πηγή: Thesstoday.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα