Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσλήψεις: Ξεκινούν από αύριο τρία προγράμματα για 30.000 ανέργους

Κοινοποίηση

Προσλήψεις - ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από αύριο τρία προγράμματα για 30.000 ανέργους

Τρία νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ ξεκινούν από αύριο για την ενίσχυση της απασχόλησης 30.000 ανέργων.

Αναλυτικά, την Τετάρτη στις 13:00 ανοίγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για τα κάτωθι προγράμματα:




1. Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας και με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες . Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.

2. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους 18-30 ετών που στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης για ένταξη στην αγορά εργασίας, με συνολικό προϋπολογισμό: 68 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

3. Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ και με διττή στόχευση:

-3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800 ευρώ ανά θέση εργασίας.

-7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργοι χωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 8.400 ευρώ ανά θέση εργασίας.




Τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Για την απασχόληση ατόμων με αναπηρία, δικαιούχοι είναι επιπρόσθετα οι επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας δικαιούχοι είναι επιπρόσθετα οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα