Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσιακίρογλου: Η Ξάνθη μπορεί να αποτελέσει και χειμερινό τουριστικό προορισμό

Κοινοποίηση

Τσιακίρογλου: Η Ξάνθη μπορεί να αποτελέσει και χειμερινό τουριστικό προορισμό

Μικρή ικανοποίηση στους ασχολούμενους με τον τουρισμό αφήνει η τουριστική κίνηση που σημειώθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στην ΠΕ Ξάνθη.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ξάνθης η κα Μαίρη Τσιακίρογλου η μικρή αυτή τουριστική κίνηση μαρτυρά το ενδιαφέρον που έχει η ίδια η περιοχή, αλλά και τις πολλές δυνατότητές της.




Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνουν οι ασχολούμενοι στο χώρο, η περιοχή της Ξάνθης έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ελκυστικό χειμερινό τουριστικό προορισμό. Ωστόσο, για την προβολή της περιοχής ως τέτοιο και την ανάδειξή της απαιτούνται ακόμη πολλά βήματα.

Έτσι, για μια ακόμη χριστουγεννιάτικη περίοδο η περιοχή κινήθηκε στα ίδια με πέρσι επίπεδα. Μικρός αριθμός προσέλευσης τουριστών από την υπόλοιπη Ελλάδα, λίγοι περισσότεροι από την αν.Μ.Θ. και ελάχιστοι από τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία.




Όσον αφορά στην περίοδο της Πρωτοχρονιάς; Με τις καιρικές συνθήκες σύμμαχο, θα δείξει εάν μπορούν και καλύτερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα