Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλγαρία: Ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του

Κοινοποίηση

Βουλγαρία: Ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας Αλέξιος Μάριος Λυμπερόπουλος υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στην αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Βελισλάβα Πέτροβα, χθες, Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.




Οι δύο διπλωμάτες επαναβεβαίωσαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα. Ο ενεργός και εποικοδομητικός διάλογος σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανισμών είναι ένα παράδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της ΕΕ, περιλαμβανομένης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, και την ενεργειακή κρίση, που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το αίτημα της Βουλγαρίας να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν ήταν επίσης στην ατζέντα. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Πέτροβα ευχαρίστησε στην Ελλάδα για την υποστήριξή της στη διάρκεια της διαδικασίας προσχώρησης. Η Πέτροβα υπογράμμισε τη δέσμευση της Βουλγαρίας να συνεχίσει τις προσπάθειές της προκειμένου να επιτύχει μια θετική απόφαση το 2023.




Η Πέτροβα ευχήθηκε στον νέο Έλληνα πρεσβευτή επιτυχία και εξέφρασε βεβαιότητα για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα