Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Πήραν τηλέφωνο για… βόμβα και βρέθηκαν στο σκαμνί!

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Πήραν τηλέφωνο για… βόμβα και βρέθηκαν στο σκαμνί!

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκαν δύο άτομα τα οποία το 2019 είχαν ειδοποιήσει για την τοποθέτηση βόμβας στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Ξάνθη, επί της οδού Μιχαήλ Καραολή. 

Το τηλεφώνημα είχε γίνει στα ΚΕΠ, ενώ άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των αρμοδίων με την τράπεζα να ακολουθεί το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη τότε και στο ΚΕΠ.

Μάλιστα η αναστάτωση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς κλήθηκε στο σημείο ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας που εξέτασε ενδελεχώς το τραπεζικό υποκατάστημα χωρίς φυσικά να εντοπίζεται κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός. 




Ωστόσο η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί, μιας και οι Αρχές συνέχισαν τις έρευνές τους και κατάφεραν να εντοπίσουν τα άτομα που βρίσκονταν πίσω από το τηλεφώνημα με την υπόθεση μάλιστα να φτάνει το πρωί της Παρασκευής (02/12) στις αίθουσες των δικαστηρίων. 

Η Δικαιοσύνη επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή 4 μηνών στον έναν εκ των δύο κατηγορούμενων, ενώ ο άλλους αθωώθηκε καθώς αν και η κλήση πραγματοποιήθηκε από το δικό του κινητού ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν γνώριζε πως επρόκειτο να γίνει η φάρσα. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα