Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αν το θέλει ο Πούτιν ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει αύριο

Κοινοποίηση

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αν το θέλει ο Πούτιν ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει αύριο

Το δικό της σχόλιο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, για τον πόλεμο με τη Ρωσία, θέλησε να κάνει μέσω εκπροσώπου της, η υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας , Αναλένα Μπέρμποκ.




Οι δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού, ήταν στα πλαίσια διοργάνωσης ειρηνευτικής διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και με την σειρά της θέλησε να εκφράσει την πεποίθησή της σχετικά με το αν θα επέλθει τερματισμός των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

«Κάθε πρόταση για τον τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης είναι καλή και σωστή και τα Ηνωμένα Έθνη, κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Εναπόκειται φυσικά στην κυβέρνηση της Ουκρανίας να αποφασίσει για τη διεξαγωγή, το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο πιθανών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία για μια ειρηνική λύση και τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρχικά.




Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι ρεαλιστικό να διοργανωθεί μια ειρηνευτική διάσκεψη τον Φεβρουάριο, όπως είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, ο Κρίστοφερ Μπούργκερ ανέφερε ότι η Ρωσία «δεν δείχνει σημάδια εγκατάλειψης των αρχικών πολεμικών της στόχων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατέστησε επίσης πολύ πολύ σαφές ότι η Ρωσία εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά προκειμένου να καταστρέψει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας.

«Πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψιν μας αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παραμένει αμείωτη η υποστήριξή μας στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούργκερ και σημείωσε ότι εδώ και καιρό η Γερμανία παρέχει διπλωματική υποστήριξη μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να προωθηθούν κάποια ζητήματα τα οποία η Ουκρανία θα ήθελε να αντιμετωπίσει ως τμήμα μιας ειρηνευτικής φόρμουλας.

«Πρόκειται π.χ. για το ζήτημα της λογοδοσίας, δηλαδή της απόδοσης ευθυνών στους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου. Από τη σκοπιά μας, υπάρχει σίγουρα ευρεία διεθνής υποστήριξη για τη συνέχιση των εργασιών σε αυτό το θέμα.




Το ίδιο ισχύει επίσης για την εξαγωγή σιτηρών και για πολλά από τα ζητήματα που το Κίεβο θα ήθελε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «εναπόκειται στην ουκρανική κυβέρνηση να αποφασίσει υπό ποιες συνθήκες, πότε και με ποια μορφή θα μπορούσαν να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία» είπε κλείνοντας.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα