Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία για τον Γρηγορόπουλου στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία για τον Γρηγορόπουλου στην Ξάνθη

Υπό δρακόντεια μέτρα και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (06/12) η πορεία στο κέντρο της Ξάνθης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Η επέτειος συμπίπτει χρονικά με το περαστικό που σημειώθηκε πρίν από λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, με ένα Αστυνομικό να πυροβολεί 16χρονο. Ακολούθησαν παρατεταμένα επεισόδια, ενώ γενικότερα το κλίμα που επικρατεί είναι έκρυθμο. 

Αυτός είναι ο λόγος που αντίστοιχες πορείες σε όλη την χώρα ακολουθούνται από έντονη αστυνομική παρουσία.

Στην Ξάνθη πρακτικά πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες, με διάφορα μερικών μέτρων η μια από την άλλη. Το κέντρο της πόλης θύμιζε από νωρίς “φρούριο”.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ ακολούθησε τους διαδηλωτές, όπως και μια κλούβα αλλά και περίπλοκα της Αστυνομίας. Έντονη ήταν και η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη. 

Αστυνομικές δυνάμεις προπορεύονταν της πορείας για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου όσο και για τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, και η πορεία κατέληξε στον χώρο των Πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα