Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

3 συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε τον πρώτο μήνα του γάμου σας

Κοινοποίηση

3 συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε τον πρώτο μήνα του γάμου σας

Τρία απολύτως φυσιολογικά συναισθήματα νιώθουν οι νέοι σύζυγοι τον πρώτο μήνα του γάμου τους. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να σας εκπλήξουν—αλλά είναι μέρος του νέου σας ταξιδιού.

Μόλις υποχωρήσει όλη η ενέργεια των mega-watt που περιβάλλει τον γάμο σας, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσετε στην καθημερινή έγγαμη ζωή. Ωστόσο, αυτές οι πρώτες μέρες και εβδομάδες ως νεόνυμφοι δεν είναι χωρίς εκπλήξεις. Αλλά, αν ξέρετε τι υπάρχει στον ορίζοντα, θα είστε προετοιμασμένοι για αυτά τα νέα συναισθήματα που θα νιώσετε.




3 συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε τον πρώτο μήνα του γάμου σας

Θλίψη

“Η περίοδος πριν τον γάμο είναι μια συναρπαστική περίοδος! Υπάρχει τόσο πολλή αγάπη, ενθουσιασμός και υποστήριξη προς εσάς και τη σχέση σας. Αλλά μετά τον γάμο, τελείωσε”, λέει στο marthastewart.com η Rebekah Montgomery, Ph.D., κλινική ψυχολόγος από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, που ειδικεύεται στις σχέσεις και την προγαμιαία συμβουλευτική. “Μην εκπλαγείτε αν υπάρξει μία μικρή αλλαγή μετά το τέλος του μυστηρίου”.




Μια θεραπεία για να διατηρήσετε λίγο τη μαγεία που νιώσατε κατά την προετοιμασία, δημιουργήστε τις συνθήκες για να παραταθεί λίγο ακόμα. Προγραμματίστε συναντήσεις με φίλους που δεν κατάφεραν να έρθουν στο γάμο (θα θέλουν να ακούσουν τα πάντα για τα πριν και τα μετά), ένα δείπνο στο σπίτι σας (η τέλεια δικαιολογία για να χρησιμοποιήσετε γαμήλια δώρα), ή κανονίστε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Ναι, μπορεί να έχετε μόλις επιστρέψει από το μήνα του μέλιτος — αλλά δεν είναι κακό να ξαναφτιάξετε βαλίτσες.

Βαθύτερη αγάπη

Τις εβδομάδες μετά το γάμο σας πιθανότατα θα έχετε εκτίμηση ο ένας για τον άλλον και θα νιώσετε το πραγματικό βάθος της δέσμευσής σας. «Η σχέση σας θα είναι διαφορετική μετά το γάμο», λέει. «Μπορεί να είναι εκείνη η στιγμή μετά τον πρώτο σας καυγά μετά τον γάμο, που θα συνειδητοποιήσετε ότι κανείς από τους δύο δεν θα πάει πουθενά ή ότι αυτό το άτομο έχει γίνει κάτι περισσότερο από σύντροφος σας. Είναι πλέον η οικογένειά σας και θα νιώθετε περήφανοι ότι είναι ο/η σύζυγός σου».

Επιπλέον, με όλες τις απαιτήσεις του προγραμματισμού γάμου, υπάρχει απλώς περισσότερος χρόνος για να εκτιμήσετε τα μικρά πράγματα της έγγαμης ζωής.

Ψυχολογική πίεση




Θα εκπλαγείτε με το πόσο σύντομα μετά το γάμο η οικογένειά σας, οι φίλοι, ακόμα και οι συνάδελφοί σας αρχίζουν να σας ρωτούν για οποιεσδήποτε αποφάσεις προσωπικής ζωής. «Η πίεση για το επόμενο ορόσημο της ζωής συνεχίζεται μετά το γάμο», λέει η Μοντγκόμερι. “Μπορεί να υπάρξει πίεση για αγορά σπιτιού ή απόκτησης παιδιού”.

Αντιμετωπίστε αυτές τις ερωτήσεις καθώς έρχονται, λέει – και κρατήστε το χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί για εσάς. «Βάλτε τον δικό σας ρυθμό ως ζευγάρι και θυμηθείτε ότι κάθε στάδιο της κοινής σας ζωής έχει τα δικά του χαρίσματα», λέει. «Μην τα χάσετε!»

healthstories.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα