Απάτη με το Power Pass στοίχισε 6.000 ευρώ σε 44χρονη

Απάτη με το Power Pass στοίχισε 6.000 ευρώ σε 44χρονη

Θύμα ενός άγνωστου άνδρα ο oποίος της τηλεφώνησε και της συστήθηκε ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντάς της πως δικαιούται επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με το επίδομα του Power Pass, έπεσε μια 44χρονη κάτοικος της Λάρισας που είδε να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό της 6.160 ευρώ.

Ο δράστης έπεισε την ανυποψίαστη γυναίκα να του δώσει τους κωδικούς e–banking δήθεν για να καταθέσει το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό της. Στην συνέχεια, η 44χρονη δέχθηκε ένα e-mail που υποτίθεται ότι παρέπεμπε στην ιστοσελίδα της τράπεζάς της, αλλά όταν ενεργοποίησε τον σύνδεσμο που περιείχε παραχώρησε τον έλεγχο του λογαριασμού της στον απατεώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο δράστης μετέφερε σε δύο άλλους λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 6.160 ευρώ κάνοντας δύο διαδοχικές μεταφορές ύψους 3.000 και 3.160 ευρώ αντίστοιχα. Η 44χρονη κατήγγειλε την απάτη σε βάρος της στην Ασφάλεια Λάρισας η οποία ερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال