Απάτη ύψους 17 εκατ. ευρώ εις βάρος επιχειρηματιών και εφοπλιστών

Απάτη ύψους 17 εκατ. ευρώ εις βάρος επιχειρηματιών και εφοπλιστών

O 54χρονος διατηρούσε από το 2013 εταιρία με έδρα τη Γλυφάδα και μία θυγατρική στη Σκωτία

Για οικονομική απάτη εκατομμυρίων, κατηγορείται ένας 54χρονος πρώην στέλεχος εταιρειών στην εγχώρια και διεθνή αγορά πετρελαιοειδών.

O 54χρονος ο οποίος κατηγορείται για απάτες ύψους 17 εκατ. ευρώ διατηρούσε από το 2013 εταιρία με έδρα τη Γλυφάδα και μία θυγατρική στη Σκωτία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του εμφανιζόταν ως στέλεχος πολύ μεγάλων εταιριών στον κλάδο του πετρελαίου εντός και εκτός Ελλάδος. Στο παρελθόν είχε πράγματι δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο κλάδο και για το λόγο αυτό διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει πολίτες οι οποίοι έχασαν συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ.

Τα θύματά του ήταν κυρίως άνθρωποι από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά 71 περιπτώσεις απάτης (είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα)

Πώς δρούσε

Ο 54χρονος τους προσέγγιζε, εμφανιζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων με γνώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, και τους έπειθε να συμμετάσχουν σε αποδοτικό επενδυτικό σχήμα που προέβλεπε αγοραπωλησίες αργού πετρελαίου με απόδοση από 8 έως 13%.

Συνολικά φέρεται να είχε 200 πελάτες και να είχε διαχειριστεί 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το κεφάλαιο των επενδυτών.

«Πελατολόγιο» με 200 άτομα

Η αποκάλυψη της δράσης του ήρθε όταν αρνήθηκε σε πελάτες-επενδυτές την επιστροφή είτε του αρχικού κεφαλαίου είτε των φορτίων πετρελαίου, ενώ είχαν προηγηθεί παραπλανητικές επιστολές του με δικαιολογίες περί δυσχερειών της διεθνούς αγοράς.

Εγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προειδοποιούσε από το 2013 για τη δράση του 54χρονου, αναφέροντας ότι προσφέρει παράνομες επενδυτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال