Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

5 cringe φάσεις που παίχτηκαν στην Ξάνθη το ’22 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε!

Κοινοποίηση

5 cringe φάσεις που παίχτηκαν στην Ξάνθη το ’22 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε!

Το 2022 μας έχει αφήσει για τα καλά, και το 2023 είναι πλέον γεγονός. Ωστόσο τη χρονιά που πέρασε δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα «παρατράγουδα» από την Ξάνθη, η οποία τα τελευταία χρόνια (όσο και αν μας πληγώνει) φιγουράρει ψηλά στην επικαιρότητα μόνο για κάτι αρνητικό. 

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 cringe φάσεις (που λέει και η νεολαία), τις οποίες δυστυχώς ζήσαμε το 2022 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε ούτε το 2023, ούτε φυσικά και στο μέλλον. 

#1 – Η πυρκαγιά στις Καπναποθήκες 




Ιανουάριος του 2022 και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην Ξάνθη με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπάει στις Καπναποθήκες δίπλα από το ΚΤΕΛ. Πυκνοί μαύροι καπνοί σκεπάζουν την πόλη και η ιστορία της Ξάνθης τυλίγεται στις φλόγες. Εικόνες που προκαλούν θλίψη ενώ μέχρι και σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο δηλαδή μετά, και η περιοχή η οποία είχε τεθεί προσωρινά εκτός κυκλοφορίας υπό τον φόβο περαιτέρω κατάρρευσης παραμένει κλειστή! 

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού άλλωστε. 

5 cringe φάσεις που παίχτηκαν στην Ξάνθη το ’22 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε!

#2 – Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών 

Μάρτιος του 2022 και στην Ξάνθη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία αλλά και οργή με το μπαράζ επιθέσεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση καταγράφονται φθορές, με τους δράστες να σπάνε παράθυρα και να κλέβουν, και τους οδηγούς να πληρώνουν τα… σπασμένα! Την ίδια περίοδο καταγράφονται και πολλές διαρρήξεις σε επιχειρήσεις της περιοχής. 

Δυστυχώς η μικροεγκληματικότητα παραμένει μέχρι και σήμερα μια μεγάλη μάστιγα για την περιοχή, και μάλιστα άλυτη. 




#3 – Οι λακκούβες της ντροπής (και της οργής) 

Ιούνιος του ιδίου, σωτήριου, έτους και η Ξάνθη θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή! Η βροχόπτωση που καταγράφεται στην πόλη ήταν αρκετή για να μας θυμίσει πόσο yolo συμπεριφορά επιδεικνύουν ορισμένοι έχοντες λόγο και ρόλο στην περιοχή. Δρόμοι κόβονται στα δύο, αυτοκίνητα σκαλώνουν (ω ναι!) στη μέση του οδοστρώματος, και εκατοντάδες λακκούβες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. 

Φυσικά, οι εικόνες ντροπής της πόλης – που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και πολιτισμένη – κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

5 cringe φάσεις που παίχτηκαν στην Ξάνθη το ’22 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε!

#4 – Η Ξάνθη γίνεται… Iskece 

Ιούλιος και η Ξάνθη για μια ακόμη φορά αρνητική πρωταγωνίστρια της επικαιρότητας με αφορμή ένα σποτάκι που κυκλοφορεί ο Δήμος Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης στο οποίο η πόλη βαπτίζεται… Iskece! 

Οι αντιδράσεις πολλές, και φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στην Ξάνθη, ενώ οι όποιες «διορθωτικές» κινήσεις ακολούθησαν μόνο μειδίαμα κατάφεραν να προκαλέσουν. 




5 cringe φάσεις που παίχτηκαν στην Ξάνθη το ’22 και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε!

#5 – Καράβι το φεγγάρι…

Ο Ιούλιος ήταν ένας μήνας μάλιστα που η Ξάνθη έκανε αισθητή την παρουσία της στα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, με αφορμή φυσικά το σίριαλ «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, το οποίο πραγματοποίησε γυρίσματα στην περιοχή. Το φορτηγό μέσα στο οποίο υπήρχε όλος ο εξοπλισμός της παραγωγής… έβγαλε πόδια και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης πήρε σβάρνα τα κανάλια μάλιστα ζητώντας απ’ όσους είχαν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών και το που μπορεί να βρίσκεται το φορτηγό να απευθυνθούν στις Αρχές. 

Λογικά μέσα στο 2023 θα επιλέξει ξανά την Ξάνθη για γυρίσματα, όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι καταξιωμένοι σκηνοθέτες.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα