Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Ντελιβεράς έσωσε άνδρα που υπέστη ανακοπή

Κοινοποίηση

Ντελιβεράς έσωσε άνδρα που υπέστη ανακοπή

Ο διανομέας έγινε “σωτήρας” για τον άνδρα, τον οποίο είδε πεσμένο σε πιλοτή πολυκατοικίας. Πως περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό. Τι λένε οι γιατροί για την καταλυτική παρέμβαση του ντελιβερά.




Την ζωή του σε έναν ντελιβερά χρωστάει ένας 60χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς, στην πιλοτή της πολυκατοικίας του, στην Πάτρα.

Ο ντελιβεράς είδε τον άτυχο άντρα πεσμένο σε πιλοτή πολυκατοικίας και δεν έμεινε απαθής. Ειδοποίησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ και μέχρι να φτάσουν, έκανε όσα του έλεγαν στο τηλέφωνο.

Ο άνδρας σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Τον είδε ο ντελιβεράς που περνούσε έξω από το σπίτι του, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ανέλαβε χρέη διασώστη, ακολουθώντας τις οδηγίες από το Κέντρο του ΕΚΑΒ, για να µην χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του 60χρονου.

Καταλυτική στη συνέχεια αποδείχθηκε η επέµβαση γιατρού και διασωστών της Κινητής Μονάδας του ΕΚΑΒ Πάτρας, αλλά και του δικυκλιστή διασώστη, που έσπευσαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον 60χρονο, ο οποίος ανένηψε και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» για να λάβει περαιτέρω ιατρική φροντίδα.




«Είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω ΚΑΡΠΑ»

Η αντίδραση του ντελιβερά ήταν άμεση, όπως περιέγραψε ο ίδιος. Κατέβηκε από το μηχανάκι χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγε προς το μέρος του 60χρονου. Αμέσως ξεκίνησε να του κάνει ΚΑΡΠΑ, σώζοντάς του τη ζωή. «Είδα τον άνθρωπο πεσμένο κάτω, είχε πάθει έμφραγμα, κοίταξα να δω αν έχει παλμούς και αναπνοή, είχε χαμηλούς παλμούς και ξεκίνησα να κάνω ΚΑΡΠΑ. Η όλη διαδικασία δεν ξέρω πόσο κράτησε, μου φάνηκε αιώνας», δήλωσε ο Κωσταντίνος Σπαθαρης.

Λίγα λεπτά αφού του έκανε ΚΑΡΠΑ, οι σφυγμοί είχαν ξεκινήσει να επανέρχονται. Αμέσως έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. «Πρώτη φορά το έκανα στην πράξη, έχω κάνει μόνο εκπαίδευση και ήμουν ψύχραιμος γιατί μετά όταν τελείωσε το σκηνικό ήμουν σε σοκ, δεν περιγράφεται το συναίσθημα ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, ο άνθρωπος να είναι καλά», πρόσθεσε.




Γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο διανομέας στον άτυχο άνδρα ήταν η κίνηση που έσωσε τη ζωή του 60χρονου. «Είμαι ναυαγοσώστης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Πιστεύω όποιος και να ήταν και να ήξερε ΚΑΡΠΑ θα το έκανε» τόνισε μιλώντας στο MEGA, ενώ πέρα από την ηρωική αντίδραση του Κωσταντίνου, καταλυτική ήταν και η βοήθεια μίας κοπέλας που τον βοήθησε και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα