Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκθεση φωτογραφίας στο Διδυμότειχο

Κοινοποίηση

Έκθεση φωτογραφίας στο Διδυμότειχο

Με γνώμονα την προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ένα ταξίδι στο χρόνο – ΕΛΑΦΟΧΩΡΙ 1922 – 2022», η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρες λειτουργίας από 9:00 έως 14:00. 




Η έκθεση υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Έβρου, Τομέα Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου, του Δήμου Διδυμοτείχου, των Δημοτικών Σχολείων Διδυμοτείχου (1ου, 2ου, 4ου, 5ου), καθώς επίσης και τη συμμετοχή του συλλόγου Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες γνώση και δράση». Το υλικό της έκθεσης είχε προβληθεί στο Αντάμωμα Ελαφοχωριτών τον Αύγουστο 2022 και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων το Σεπτέμβριο 2022 στην Αλεξανδρούπολη, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού. 




Η παρούσα έκθεση φωτογραφίας, αποτελεί ένα αφιέρωμα στο χωριό Ελαφοχώρι και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό εκτυλίσσεται με μοναδικό τρόπο όλη η κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων τον χωριού, μετά την προσφυγιά και την εγκατάστασή τους στο Ελαφοχώρι έως και σήμερα (100 χρόνια 1922-2022). Επίσης, παράλληλα με το υλικό που αφορά το Ελαφοχώρι, η έκθεσης διαθέτει περίπου ογδόντα φωτογραφίες της πόλης του Διδυμοτείχου. Πρόκειται για μία δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η οποία έχει σκοπό να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου μας που έχει πλούσια παράδοση και βαθιές ρίζες στο χρόνο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα