Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης

Δύο διαφορετικοί κόσμοι καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως μπορεί γύρω μας να υπάρχει αρκετή κακία που δηλητηριάζει τις ψυχές μας, υπάρχει ωστόσο και ανθρωπιά η οποία ξεχειλίζει, «ζεσταίνει» το μέσα μας και δείχνει πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι το μόνο πράγμα που έχουμε. 

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε μια ανάρτηση, στην ομάδα Στραβά και Ανάποδα στο Facebook, με έναν συμπολίτη μας να περιγράφει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και συνάμα εξοργιστική σκηνή που εκτυλίχθηκε σε σούπερ μάρκετ της πόλης. 




«Σε γνωστό σούπερ μάρκετ έγινα θεατής ενός όχι και πολύ ωραίου περιστατικού. Μία κυρία 50 ετών ρώτησε αν μπορεί να αφήσει το βιογραφικό της, μήπως προκύψει θέση εργασίας. Δυστυχώς ο γέλωτας και η ειρωνεία για την ηλικία της με απογοήτευσε πάρα πολύ. Θα μπορούσε να είναι μητέρα τους, αδελφή τους, παιδί τους» σημειώνει στην ανάρτησή του ο συμπολίτης μας. 

«Αν δεν θέλετε να προσλάβετε 50χρονη δικαίωμα σας. Δεν έχετε όμως το δικαίωμα να ειρωνεύεστε τον οποιοδήποτε άνθρωπο που ψάχνει δουλειά. Ο “50” χρονών άνθρωπος έχει εμπειρία ζωής και επαγγελματικής σε κάποιες περιπτώσεις. Λυπάμαι για την κατάντια μας. Νεαρά άτομα σε θέση υπευθύνων που χλευάζουν ανθρώπους που δεν ζητιανεύουν ούτε ζητούν δανεικά, εργασία ζητούν. Ειλικρινά χάσαμε την ανθρωπιά μας, και κάποιοι και την αξιοπρέπεια τους» καταλήγει στην ίδια ανάρτηση. 

Σαφώς και τέτοιου είδους σκηνές μας γεμίζουν θλίψη, προκαλούν οργή και μας κάνουν να απορούμε για του που έχει κρυφτεί η ανθρωπιά ορισμένων, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη. 




Η άλλη όψη της κοινωνίας 

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε – εμείς προσωπικά – να ψάξουμε αρκετά για να βρούμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Την συναντήσαμε την ίδια ημέρα σε ένα από τα κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης, γνωστής αλυσίδας. 

Μια γυναίκα με το παιδί της στο καρότσι βρισκόταν στο ταμείο έχοντας αγοράσει παιδικό γάλα και πάνες. Η ταμίας την ενημερώνει πως το ποσό ανέρχεται σε περίπου 65 ευρώ (το ζήτημα της ακρίβειας και πόσο βαθιά καλείται να βάλει ένας γονέας το χέρι στην τσέπη για απλές βιοποριστικές ανάγκες των παιδιών του αν μην το θίξουμε σε αυτή την κουβέντα). Η μητέρα απαντά πως έχει μόνο 50 ευρώ πάνω της, ενώ δείχνει ιδιαίτερα αγχωμένη ψάχνοντας μέσα στις τσέπες της. Να τα αφήσω λέει και να έρθω αύριο που θα πληρωθώ να τα πάρω. Όχι της απαντά η ταμίας, χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάρτε τα και θα μας φέρετε αύριο τα υπόλοιπα χρήματα. 




Ευτυχώς, για την κοινωνία και την ανθρωπιά μας, τέτοιου είδους σκηνές και εικόνες συναντά κανείς όχι απλώς στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά στους φούρνους, τα καταστήματα ψιλικών και τα μικρά παντοπωλεία της γειτονιάς όπου το… τεφτέρι συντηρεί οικογένειες, τις βοηθάει να μην στερηθούν την τροφή και άλλα απαραίτητα για τον βιοπορισμό τους αγαθά και αποδεικνύει εμπράκτως πως το μόνο που πραγματικά έχουμε σε αυτή την κοινωνία (ειδικά σε εποχές φτώχειας και εξαθλίωσης) είναι ο ένας τον άλλον. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα