Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Εικόνες ΣΟΚ στην Κίνα – Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο!

Κοινοποίηση

Εικόνες ΣΟΚ στην Κίνα - Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο!

Πολλές οικογένειες στην Κίνα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και φτάνουν στο σημείο να καίνε τους νεκρούς συγγενείς τους μες στη μέση του δρόμου, εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, που έχει ως αποτέλεσμα να «φρακάρουν» νοσοκομεία, γραφεία τελετών και κρεματόρια.




Όπως αναφέρει η DailyMail, η Κίνα αντιμετωπίζει μια μεγάλη έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού από τότε που τερμάτισε την εφαρμογή της πολιτικής της «μηδενικής COVID», με αποτέλεσμα οι νεκροί να συγκεντρώνονται στα νοσοκομεία ενώ τα κρεματόρια ανεβάζουν τις τιμές για τις υπηρεσίες τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Κίνα είναι αντιμέτωπη με ακόμη 2,1 εκατομμύρια θανάτους από κορονοϊό τους επόμενους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που τερματίστηκε η πολιτική της «μηδενικής COVID».

Γι’ αυτό, ορισμένες οικογένειες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωράνε μόνοι τους στην αποτέφρωση των νεκρών συγγενών τους. Πλάνα που κυκλοφορούν στα social media, αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα, με τις αυτοσχέδιες καύσεις των σορών σε πάρκα και πλατείες.

Σε ένα από αυτά τα πλάνα, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά ενώ σε ένα άλλο βίντεο, μερικοί κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν μια αυτοσχέδια καύση νεκρού.




Και στις δύο περιπτώσεις, οι κάτοικοι φαίνονται να έχουν τυλίξει το άψυχο σώμα με σεντόνια και να το καίνε, έχοντας σχεδιάσει το περίγραμμά του στο δρόμο με μια κιμωλία.

Στα social media έχουν διαρρεύσει και μηνύματα που ανταλλάσσουν χρήστες του Weibo, όπου μεταξύ άλλων γράφουν ότι «με το lockdown δεν μπορούσαμε να ζήσουμε και τώρα δεν μπορούμε να πεθάνουμε» ενώ ένας χρήστης επιβεβαιώνει ότι θα βρει «έναν ανοιχτό χώρο για να κάψει το σώμα του πατέρα του».

newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα