Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα κρούσματα του κορωνοϊού

Κοινοποίηση

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα κρούσματα του κορωνοϊού

Για τις εξελίξεις στην Κίνα που βιώνει ένα νέο κύμα κορωνοϊού και για τις συστάσεις της ΕΕ που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα




Σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00μ.μ για τις εξελίξεις στην Κίνα που βιώνει ένα νέο κύμα κορωνοϊού και για τις συστάσεις της ΕΕ που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης, οι συμμετέχοντες αναμένεται να συζητήσουν και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν προληπτικά μέτρα στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Κίνα.

Η Ευρώπη λαμβάνει μέτρα

Χθες, συνεδρίασε ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (IPCR), με κεντρικό θέμα την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα.




Τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση υπό το πρίσμα των εξελίξεων της COVID-19 στην Κίνα, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για επαρκή, αξιόπιστα δεδομένα και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα από τις 8 Ιανουαρίου 2023, αναφέρει η ανακοίνωση της σουηδικής προεδρίας.

Τα κράτη μέλη συμφωνούν:

* να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες σε πτήσεις από και προς την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα (FFP2/N95/KN95).

*να παρέχουν συμβουλές σε εισερχόμενους και εξερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες που προέρχονται από ή έχουν προορισμό την Κίνα, καθώς και στο προσωπικό αεροσκαφών και αεροδρομίων, σχετικά με μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας.

ενθαρρύνονται ενθέρμως για την εισαγωγή, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, απαίτησης αρνητικού τεστ COVID-19 που λαμβάνεται όχι περισσότερες από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα.

Επίσης, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν αυτά τα μέτρα με:




*τυχαίους ελέγχους επιβατών που φτάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στα κράτη μέλη, ανάλογα με την περίπτωση, και αλληλουχία όλων των θετικών αποτελεσμάτων για την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης.

*έλεγχο λυμάτων από αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν από την Κίνα

*συνέχιση της προώθησης της κοινής κατανομής εμβολίων και του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των ευάλωτων ομάδων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα