Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κοινοποίηση

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Την επιστροφή των ανεμβολίαστων κατά του κορονοϊού υγειονομικών αποφάσισε, μετά από προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ, το Γ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας (νοσοκομεία), από τις 14/4 και έως τις 31/12 του 2022.




Η απομάκρυνσή τους -εξαιτίας της άρνησής τους να υποβληθούν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού- τους είχε κρατήσει εκτός Νοσοκομείων για 16 ολόκληρους μήνες.

1.700 υγειονομικοί επιστρέφουν σήμερα στα νοσοκομεία

Από σήμερα, (τυπικά από εχθές 1/1/2023) δεν θα υπάρχουν πλέον εργαζόμενοι σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού, ενώ όσοι επιστρέψουν στη θέση τους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ και μάσκες υψηλής προστασίας.




Ταυτόχρονα θα τους επιστραφεί το σύνολο των μισθών τους, που είχε παρακρατηθεί κατά το επίμαχο διάστημα:

“Με βάσει την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να τους καταβληθεί το σύνολο των μισθών από 14/4/2022”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

“Είναι όμως άδικο για το χρονικό διάστημα 1/9/2021 έως 13/4/2022 να μην λάβουν το 50% του μισθού όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται για σοβαρά αδικήματα (π.χ. βιασμό ανηλίκων) τίθενται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, με πρόσφατα παραδείγματα τον υγειονομικό του ΜΕΤΑΞΑ και τον εκπαιδευτικό. Δικαιωθήκαμε, γιατί κινηθήκαμε με μετριοπάθεια και επιχειρήματα”, σημειώνει.

Το μέτρο της αναστολής εργασίας χωρίς αποδοχές, αφορούσε μέχρι σήμερα 7.000 υγειονομικούς (Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ), όμως, στην πραγματικότητα σε προσωρινή παύση καθηκόντων βρίσκονταν κατά διαστήματα περίπου 2.000 υγειονομικοί, αφού οι υπόλοιποι εργάζονταν με πιστοποιητικά νόσησης. Αρχικά για διάστημα τριών μηνών μετά τη νόσησή τους και αργότερα έξι μήνες μετά την επίδειξη του θετικού PCR τεστ.




Έτσι, σε πραγματικούς αριθμούς από το σύνολο των ανεμβολίαστων υγειονομικών, εκτός δημοσίων Νοσοκομείων έμεναν κατά διαστήματα περίπου 300 γιατροί, 2.700 νοσηλευτές και 4.000 διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Το τελευταίο διάστημα οι υγειονομικοί σε αναστολή ήταν περίπου 2.000 άτομα συνολικά.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα