Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΠΟ: Υποχρεωτικός ο απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα

Κοινοποίηση

ΕΠΟ: Υποχρεωτικός ο απινιδωτής σε όλα τα γήπεδα

Θετική χαρακτηρίζεται η απόφαση της ΕΠΟ για υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή στα γήπεδα, μετά τον τραγικό θάνατο του 20χρονου ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα όπου το παιδί κατέρρευσε έχοντας υποστεί ανακοπικό επεισόδιο.




Ωστόσο το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι τι θα γίνει με την παρουσία γιατρού στα γήπεδα η οποία είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε πάρα πολλές περιπτώσεις δυστυχώς καταγράφονται ως «γιατροί» φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας.

Η σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που λήφθηκε σήμερα για το θέμα του απινιδωτή αναφέρει:

«Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ».




Να υπενθυμίσουμε ότι η τραγωδία με τον θάνατο του 20χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή την περασμένη Κυριακή διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Δόξα Αμπέλου, όπου το παλικάρι ξαφνικά κατέρρευσε.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του από τον φυσιοθεραπευτή ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί δεν επανήλθε.

Η νεκροψία νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε από ισχαιμία του μυοκαρδίου.

vradini.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα