Έργα και προτεραιότητες στο δήμο Αβδήρων

Έργα και προτεραιότητες στο δήμο Αβδήρων

Έργα προϋπολογισμού δεκαπέντε (15) εκ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αβδήρων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Τσιτηρίδης μιλώντας στο ertnews.gr σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αναβάθμισης σε επτά (7) σχολικές μονάδες, αλλά και έργα υποδομών, όπως ο βιολογικός καθαρισμός.

Η απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και η αξιοποίηση κονδυλίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και των χρόνιων ζητημάτων, όπως: η δημοπράτηση κυνοκομείου, αλιευτικού καταφυγίου κ.α. Βαρύτητα θα δοθεί και στην τουριστική ανάπτυξη της προικισμένης από τη Φύση περιοχή με έμφαση στην προσέλκυση τουριστών από τη Βουλγαρία.

Ιδιαίτερη δε δυνατότητα θα δοθεί στη λειτουργία των Λουτρών της Ποταμιάς σε σταθερή βάση με την ευθύνη του δήμου. Όπως και του camping του Μυρωδάτου προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ. Αναγκαία κρίνεται, όπως ανέφερε, η ενίσχυση του δήμου με επιπλέον χρήματα για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Όσον αφορά στην τοπική κοινωνία, όπως ανέφερε ο κος Τσιτηρίδης, δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της : Η μετανάστευση των κατοίκων από τους μειονοτικούς οικισμούς στο εξωτερικό για εργασία και της παραμονής κι ενασχόλησης με τον Πρωτογενή Τομέα στους οικισμούς της πλειονότητας με την ενίσχυση τούς μέσω της αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال