Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Προκαλεί πάλι ο Τούρκος πρόεδρος - Κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης

Η Ελλάδα όσο εξοπλίζει τα νησιά δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας μάλιστα και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ο Ερντογάνε είπε: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους.

Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν.

Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών.

Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει.

Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο άρθρο του Economist, που ασκεί σκληρή κριτική στον ίδιο για τις πολιτικές που ακολουθεί στη χώρα του, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις:

«Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; To καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου. Tη μοίρα της Τουρκίας δεν μπορεί να την καθορίσει το βρετανικό περιοδικό» είπε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال