Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε αυτή την εταιρεία, οι υπάλληλοι πληρώνουν βαρύ πρόστιμο αν ενοχλήσουν συναδέλφους που είναι σε άδεια

Κοινοποίηση

Σε αυτή την εταιρεία, οι υπάλληλοι πληρώνουν βαρύ πρόστιμο αν ενοχλήσουν συναδέλφους που είναι σε άδεια

Φανταστείτε ότι είναι η εβδομάδα που έχετε την άδεια σας και δεν λάβατε ούτε μια κλήση ή μήνυμα από το γραφείο. Δυσκολεύεστε να το επεξεργαστείτε; Λοιπόν, δεν είστε μόνοι. Αν και ακούγεται σχεδόν αδύνατο, μια εταιρεία έχει κάνει μικρά βήματα για να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοί της δεν θα ενοχλούνται τις ημέρες της άδειας τους. Και, υπάρχει πρόστιμο σε περίπτωση που η ηρεμία τους διαταραχθεί.




Στην Dream11, μια πλατφόρμα fantasy gaming με έδρα στο Μουμπάι της Ινδίας, οι υπάλληλοι βαρύνονται με πρόστιμο που ανέρχεται στις 100.000 ρουπίες (1.200 δολάρια) εάν επικοινωνήσουν με συναδέλφους που βρίσκονται σε άδεια, «με κλήσεις ή μηνύματα που σχετίζονται με τη δουλειά».

Αυτή η απόφαση για το πρόστιμο ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να διασφαλίσει πως οι εργαζόμενοί της «κλείνουν τον διακόπτη και απολαμβάνουν μια υγιή ισορροπία δουλειάς-εργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωση η Dream11.

Σύμφωνα με αυτή την πολιτική, με τον τίτλο «Unplug», οι υπάλληλοι αποσυνδέονται από όλη τη δουλειά του γραφείου για επτά ημέρες τον χρόνο. Αυτό ισχύει για email και ομαδικές συνομιλίες στο WhatsApp μεταξύ άλλων.

Οι Χαρς Τζάιν και Μπάβιτ Σεθ ίδρυσαν την Dream11 το 2008 και η εταιρεία έχει πάνω από 1.000 υπαλλήλους. Η αξία της εκτιμάται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια και ανάμεσα στους επενδυτές της είναι οι Tiger Global και Tencent.

Οι συνιδρυτές της είναι οι πρώτοι «οπαδοί» της ιδέας της αποσύνδεσης από την εργασία, καθώς μεταξύ άλλων, θέλουν να διασφαλίσουν πως αυτή δεν εξαρτάται από κανέναν από τους δυο τους.




«Τι θα συμβεί αν σε χτυπήσει λεωφορείο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαρς Τζάιν, σε συνέντευξη που έδωσε το δίδυμο στο CNBC τον προηγούμενο μήνα. «Μια φορά την εβδομάδα, σε πετάνε από το σύστημα της εταιρείας… δεν έχεις Slack, email και κλήσεις», συμπλήρωσε.

Δεν είναι σαφές πότε υιοθετήθηκε η πολιτική με την επιβολή προστίμου, αλλά σύμφωνα με τους συνιδρυτές της εταιρείας, έως τώρα αποδεικνύεται αποτελεσματική. «Κανένας δεν θέλει να είναι ο κόπανος που θα τηλεφωνήσει σε κάποιον που έχει αποσυνδεθεί», δήλωσε γελώντας ο Σεθ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα