Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έβρος: Θετικά αντιμετωπίζεται από την τοπική κοινωνία η επέκταση του φράχτη

Κοινοποίηση

Έβρος: Θετικά αντιμετωπίζεται από την τοπική κοινωνία η επέκταση του φράχτη

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο για ακόμη 35 χιλιόμετρα αντιμετωπίζεται θετικά από την τοπική κοινωνία της ακριτική περιοχής.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο φράχτης αναμένεται να στεγανοποιήσει σημεία και περιοχές, όπου το πρόβλημα είναι έντονο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Ο νέος φράχτης, που θα κατασκευαστεί στον Έβρο θα έχει μήκος 35 χιλιόμετρα. θα βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κορνοφωλιά και Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σε μια περιοχή όπου πραγματικά δέχονται την μεγαλύτερη ένταση τα Ελληνικά σύνορα.

Η επέκταση του φράχτη αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους για την κατασκευή του. Η περιοχή, που θα καλύψει τις ήδη υπάρχουσες των 37 χιλιομέτρων θεωρείται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.




Το ερχόμενο Σάββατο θα επισκεφθεί την περιοχή και πάλι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από Πρέσβεις και διπλωμάτες για να δουν την κατάσταση, που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, το φράχτη που ήδη κατασκευάστηκε αλλά και την περιοχή όπου προγραμματίζεται η επέκταση του.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα