Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έλον Μασκ: Η φρενίτιδα με το tweet στα ελληνικά και η εξήγησή του

Κοινοποίηση

Έλον Μασκ: Η φρενίτιδα με το tweet στα ελληνικά και η εξήγησή του

“Φρενίτιδα” προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής (29/01) το νέο tweet του Έλον Μασκ, ο οποίος έκανε μια ανάρτηση στα ελληνικά, γράφοντας ένα και μόνο γράμμα: το “Ω”.

Οι εκατομμύρια ακόλουθοι του ιδιοκτήτη του Twitter, έσπευσαν να αποκωδικοποιήσουν και να ερμηνεύσουν την ανάρτησή του, η οποία έγινε αμέσως viral.

Αρκετοί χρήστες σημείωσαν πολύ σωστά πως πρόκειται για το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, ενώ κάποιοι το συνδύασαν με το πρώτο γράμμα, το “Α”, τονίζοντας: “Άλφα και Ωμέγα”.




Σε πολλούς ήρθε στο μυαλό η θρησκευτική φράση “Είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος”, θεωρώντας πως το χρησιμοποιεί για να περιαυτολογήσει.

“Για όλους τους ασυνήθιστους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι σημαίνει Ω – Αυτό είναι το τελευταίο γράμμα του νεοελληνικού αλφαβήτου. Το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα (Ω) χρησιμοποιείται ως μαθηματικός συμβολισμός ή σύμβολο για την τελευταία θέση σε ένα σύνολο ή ομάδα στοιχείων”, εξήγησε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι πάλι, νόμισαν πως αναφέρεται στη μάρκα ρολογιών Omega, ενώ υπήρξαν και κάποιες θεωρίες περί “τέλους του Twitter”, καθώς και κάποιες ακραίες συνδέσεις με τον κορονοϊό.

Η εξήγηση του Έλον Μασκ




Την εξήγηση, τελικά, έδωσε ο ίδιος ο μεγιστάνας με ένα δεύτερο tweet όπου έλεγε: “Αντισταθείτε στο ρεύμα (Resist the current)”. “Thing (πράγμα)” συμπλήρωσε.

Το “Ω” είναι το σύμβολο για τη μονάδα μέτρησης Ωμ (Ohm) της ηλεκτρικής αντίστασης για συνεχές ρεύμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ κάνει αναρτήσεις στα ελληνικά, αφού πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει viral η λέξη “διαλεκτική” που είχε γράψει.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα