Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Η πιο σύντομη πτήση εντός Ελλάδας διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά

Κοινοποίηση

Η πιο σύντομη πτήση εντός Ελλάδας διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά


Ούτε που καταλαβαίνεις πότε μπαίνεις, αλλά και πότε βγαίνεις από το αεροπλάνο.

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια κατείχε το ρεκόρ της συντομότερης πτήσης στον κόσμο. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά στον αέρα παραμένεις για σχεδόν πέντε λεπτά, όχι παραπάνω. Όλα τα υπόλοιπα είναι μέχρι να μπεις και να βγεις από το αεροπλάνο. Μιλάμε φυσικά για την πτήση που συνδέει το νησί της Κάσου με την Κάρπαθο στα Δωδεκάνησα.




Τα δύο νησιά απέχουν μεταξύ τους μόλις 19,3 χιλιόμετρα, ωστόσο έχουν αεροπορική σύνδεση, κάτι που κάνει το ταξίδι «παιχνιδάκι» για όποιον επιθυμεί να μεταβεί από το ένα στο άλλο. Το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα και τα αεροπλάνα που πετάνε από και προς τα εκεί, σαφώς είναι μικρότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί εμπειρία και μάλιστα υπάρχουν πολλοί που το κινηματογραφούν ολόκληρο!




Όπως είναι λογικό όμως θα αναρωτιέσαι ποια πτήση θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη από το Κάσος-Κάρπαθος. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μία, αλλά δύο! Η πτήση από το Caye Chapel στο Caye Caulker στην Καραϊβική διαρκεί δύο λεπτά, ενώ η συντομότερη του πλανήτη είναι το Westray – Papa Westray στην Σκωτία, όπου μπαίνεις στο αεροπλάνο για 47 δευτερόλεπτα! Τζάμπα ο κόπος.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα