Η Σόφια στην τρίτη θέση των επιλογών για πολυτελείς διακοπές ευεξίας στην Ευρώπη

Η Σόφια στην τρίτη θέση των επιλογών για πολυτελείς διακοπές ευεξίας στην Ευρώπη

Ανάμεσα στους πιο διμοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης για πολυτελείς διακοπές ευεξίας βρίσκεται η Σόφια, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το OVO Network, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. 

Η μελέτη των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρι Michelin, πολυτελών σπα και ξενοδοχείων 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες, τον δείκτη ασφάλειας και τις τάσεις αναζήτησης πολυτελείας.

Η Σόφια βρέθηκε στην τρίτη θέση στις επιλογές για αποδράσεις ευεξίας με τα 83 σπα 4 αστέρων και άνω, που ισοδυναμεί με 60 πολυτελή σπα ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Ο μέσος αριθμός ιαματικών λουτρών 4 αστέρων και άνω σε μια πόλη στη μελέτη είναι 129, που ισοδυναμεί με 26 ανά εκατομμύριο τουρίστες.

Οι μόνες πόλεις που ξεπέρασαν τη Σόφια ήταν η Βαρκελώνη (η οποία έχει 87 πολυτελή σπα ανά εκατομμύριο τουρίστες) και η Ζυρίχη με λίγο λιγότερο από 74 ανά εκατομμύριο τουρίστες, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Στην 4η και 5η θέση βρέθηκαν Βερολίνο και Παρίσι.

Επίσης, στο ίδιο τηλεγραφήμα αναφέρεται πως η Σόφια είναι ένας από τους πιο trendy προορισμούς για πολυτελείς διακοπές, ούσα στη 10η θέση σε αποτελέσματα αναζήτησης του Google για πολυτελείς προορισμούς. Όπως αναφέρεται, η Σόφια διαθέτει 12 ξενοδοχεία 5 αστέρων που υπολογίζεται σε 8,7 ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες (5η στη συνολική κατάταξη). Αυτό είναι 140% περισσότερο από τον μέσο όρο της μελέτης για 5 ξενοδοχεία 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για πολυτελείς διακοπές στην Ευρώπη, με τη Μαδρίτη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال