Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καραγιάννης: Η στήριξη της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον

Κοινοποίηση

Καραγιάννης: Η στήριξη της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον

Τα όσα έργα έχει προχωρήσει η κυβέρνηση για την περιοχή της Θράκης περιγράφει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος συμμετάσχει στην περιοχή του πρωθυπουργού στην περιοχή.

Όπως σημειώνει ο κ. Καραγιάννης, «η στήριξη της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «πρόκειται για έργα σε διάφορες φάσεις υλοποίησης που δίνουν νέα πνοή και αλλάζουν την εικόνα της περιοχής στην πράξη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη:

Η στήριξη της Θράκης αποτελεί εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.




Από την Κομοτηνή με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Κώστα Καραμανλή στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης μιλώντας για όλα όσα γίνονται στην περιοχή.

Πυλώνας μας ο σιδηρόδρομος. Το γρήγορο, ασφαλές και φιλοπεριβαλλοντικό αυτό μέσο θα αλλάξει όλο τον χάρτη των μετακινήσεων, τον τρόπο που η αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και ολόκληρη η περιοχή.

Κάνουμε, λοιπόν, πράξη την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία με δύο έργα σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ που θα συνδέσουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τμήμα Στρυμώνας – Αλεξανδρούπολη.

Επιβατικές και εμπορικές μεταφορές μπαίνουν σε μία νέα εποχή με αυτά τα έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τα τέλη του έτους με αρχές του 2024. Μάλιστα, η ίδια η περίοδος της κατασκευής θα δημιουργήσει ένα οικονομικό μικροκλίμα με τις επενδύσεις που θα κατευθυνθούν στην περιοχή.

Δεν σταματάμε εδώ:

  • Κατασκευή Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης
  • Οδικός άξονας Δράμα – Αμφίπολη
  • Κρηνίδες – Σταυρός του κάθετου άξονα της Εγνατίας Σέρρες- Δράμα-Καβάλα καθώς και οι μελέτες στα 2 τμήματα από τη Δράμα ως τις Κρηνίδες
  • Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
  • Δημάριο- Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα
  • Έργα Οδικής ασφάλειας
  • Ανατολική Παράκαμψη της Ξάνθης
  • Φράγμα Δερείου
  • Περιμετρική Οδός Καβάλας.




Πρόκειται για έργα σε διάφορες φάσεις υλοποίησης που δίνουν νέα πνοή και αλλάζουν την εικόνα της περιοχής στην πράξη. Συνεχίζουμε με συνέπεια, απαντάμε με έργα!

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα