Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενές Καντέρ: Η Τουρκία επικήρυξε τον πρώην παίκτη του NBA για 530.000 δολάρια, ως τρομοκράτη!

Κοινοποίηση

Ενές Καντέρ: Η Τουρκία επικήρυξε τον πρώην παίκτη του NBA για 530.000 δολάρια, ως τρομοκράτη!

Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Τουρκία, επικηρύσσοντας τον Ενές Καντέρ –ένθερμο υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων– έναντι του ποσού των 530.000 δολαρίων.




Η Τουρκία θεωρεί τον πρώην μπασκετμπολίστα καταζητούμενο τρομοκράτη, και ζητά έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το Turkish Minute, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε τη «Λίστα καταζητούμενων τρομοκρατών», στην οποία περιλαμβάνεται ο 30χρονος πρώην παίκτης του NBA με την κατηγορία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση έβαλαν μάλιστα αμοιβή 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών –που ισοδυναμεί με περίπου 530.000 δολάρια– για όποιον βάλει τον Καντέρ… στης φυλακής τα κάγκελα!

«Δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτήν τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης», ανέφερε ο Καντέρ στις πρώτες του δηλώσεις.




Ο Καντέρ έχει επικρίνει δριμύτατα τον Ερντογάν κατά καιρούς, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικτάτορα» και «Χίτλερ του αιώνα μας».

«Λόγω της πλατφόρμας μου, όποτε λέω κάτι πηγαίνει παντού και η τουρκική κυβέρνηση το μισεί αυτό», δήλωσε ο Καντέρ στη NY Post αυτή την εβδομάδα. «Έχουν βαρεθεί και είπαν “φτάνει πια”, και κάνουν ό,τι μπορούν για να μου κλείσουν το στόμα».

Ο Καντέρ, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ενές Καντέρ Φρίντομ, πέρασε δεκατρείς σεζόν στο ΝΒΑ παίζοντας για τους Τζαζ, Θάντερ, Νικς, Μπλέιζερς και, πιο πρόσφατα, τους Σέλτικς (2021-22), ενώ έγινε Αμερικανός πολίτης το 2021.




Η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και χρόνια να τον φιμώσει. Τώρα, ωστόσο, ο μπασκετμπολίστας ανησυχεί για την ασφάλειά του, πιστεύοντας ότι θα είναι πλέον στόχος όχι μόνο της κυβέρνησης.

«Αυτό το κάνει πολύ επικίνδυνο», τόνισε στην Post. «Πριν από την επικήρυξη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη λίστα, αλλά τώρα όλοι τους κυνηγούν γιατί θέλουν τα χρήματα της επικήρυξης».

pontosnews.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα