Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Μειώσεις στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού στη βιομηχανία

Κοινοποίηση

Τουρκία: Μειώσεις στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού στη βιομηχανία

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2023.




Συγκεκριμένα η κυβέρνηση στην Τουρκία θα προχωρήσει σε μείωση στις τιμές φυσικού αερίου για βιομηχανικούς καταναλωτές έως και 25% και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% από αύριο 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει μειωθεί μεταξύ 13,1% και 25,11% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο twitter.

Οι τιμές φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12,73%, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν κατά 16% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ένα μέτρο που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας EPDK.




Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι τιμές φυσικού αερίου για τους χώρους λατρείας θα μειωθούν κατά 42,73%, επίσης από την 1η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα