Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατολισθήσεις στην ορεινή Ξάνθη – Μόνιμος προβληματισμός για τους οδηγούς

Κοινοποίηση

Κατολισθήσεις στην ορεινή Ξάνθη – Μόνιμος προβληματισμός για τους οδηγούς

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά στο οδικό δίκτυο στην ορεινή ζώνη, στο τμήμα από το 8ο χλμ προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου στις Θέρμες. 

Όπως τονίζουν εμφατικά διερχόμενοι οδηγοί κατά μήκος του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ παράλληλα υπάρχουν χώματα, πέτρες, ξύλα και διάφορα άλλα φερτά υλικά. 




Κατά συνέπεια οι οδηγοί καλούνται να διασχίσουν τον δρόμο με κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα. 

Αυτό ωστόσο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους οδηγούς είναι το γεγονός πως πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που καταγράφεται στο ορεινό δίκτυο, σχεδόν κάθε φορά μετά από μια βροχόπτωση, ενώ εκφράζουν τα παράπονά τους για την ολιγωρία από πλευράς των αρμοδίων τόσο για τον άμεσο καθαρισμό του οδοστρώματος όσο και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή διέλευση των πολιτών. 

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως πρόκειται για μια (κατά τα άλλα) τουριστική δίοδο, την οποία χρησιμοποιούν οι οδηγοί από και προς Βουλγαρία ενώ τις καθημερινές δεκάδες είναι οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί και οι στρατιωτικοί που καλούνται – βρέξει χιονίσει – να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο για να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους. 




Εν έτη 2023 άλλωστε υπάρχουν λύσεις για άμεσες και πιο αυτοματοποιημένες παρεμβάσεις, ώστε από τη μια να μην «νεκρώνουν» τα πάντα μέσα στο Σαββατοκύριακο (και φυσικά να μην περιμένουμε τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσουμε επείγουσες καταστάσεις) και από την άλλη οι οδηγοί να παραμένουν ασφαλείς και να μην αναγκάζονται να κάνουν… σλάλομ προκειμένου να αποφύγουν τα εμπόδια που συναντούν στο διάβα τους. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα