Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Κλειστό τουλάχιστον για 48 ώρες το Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Κλειστό μέχρι… νεωτέρας το Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Ρολά κατέβασε την Πέμπτη (19/01) εκτάκτως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης, ενώ ξεκίνησαν εργασίες μικροβιολογικού ελέγχου των κολυμβητικών δεξαμενών. 




Αρχικά, οι κολυμβητικοί Σύλλογοι ενημερώθηκαν ότι το Κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη, με τον ΚΟΞ μάλιστα να ανακοινώνει πως την Παρασκευή τα «δελφίνια» του θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. 

Με νέα ωστόσο ενημέρωση γίνεται γνωστό πως το Κολυμβητήριο δεν θα ανοίξει σίγουρα μέχρι το Σάββατο (21/01) και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από πλευράς του Δήμου σχετικά με το πότε θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του. 

Σε σχετική ενημέρωση ο ΚΟΞ αναφέρει: 

«Το κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει μέχρι και το Σάββατο 21-1-2023. Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση για την επανέναρξη της λειτουργίας του. 




Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου 

Λαμβάνοντας υπόψη το συνημμένο σχετικό, σας γνωρίζουμε ότι οι κολυμβητικές δεξαμενές δε θα διατεθούν προς χρήση έως την παραλαβή των αποτελεσμάτων ανάλυσης, δηλαδή έως τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ημερομηνία χρήση τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και συνεργασία.

Από τη Γραμματεία Κολυμβητηρίου Ξάνθης». 

Κλειστό μέχρι… νεωτέρας το Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Διευκρινίσεις από Φανουράκη

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε δημόσια μέσω του XanthiNea.gr ο Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις τονίζοντας τα εξής: 

«Λόγω ατυχούς περιστατικού με ένα μικρό κολυμβητή, (δυστυχώς, οργανικά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει μια φυσική ανάγκη του) το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 48 ώρες προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση με το χλώριο και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι (καλλιέργεια, που θέλει τουλάχιστον 48 ώρες) στο νερό της μεγάλης δεξαμενής, έτσι ώστε με την επαναλειτουργία του να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια και αμφιβολία για θέματα υγιεινής. Από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μιας και το ατυχές περιστατικό συνέβη εχθές το απόγευμα προς βράδυ, με την υπηρεσία να παρεμβαίνει άμεσα και να προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες και απαραίτητες ενέργειες.




Αυτή και μόνο αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και το γνωρίζουν και όλοι οι υπεύθυνοι των Συλλόγων που ήταν μάρτυρες του ατυχούς περιστατικού. Σε αυτούς που πλάθουν και θέλουν να κάνουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τους αφήνουνε σε αυτόν τον δικό τους κόσμο, γιατί έτσι και αλλιώς δεν διαπιστώνουν καμία σωστή ενέργεια από την Δημοτική Αρχή». 

Δυστυχώς ωστόσο ο Δήμος Ξάνθης δεν εξέδωσε – εγκαίρως όπως θα περίμενε κανείς – μια επίσημη ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα, ώστε να ξεκαθαριστούν οι λόγοι της νέας διακοπής λειτουργίας του Κολυμβητηρίου (το οποίο άνοιξε πριν από λίγες ημέρες μετά την ανάπαυλα των εορτών) αλλά και να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του, ώστε να αποσαφηνιστεί από τα πλέον επίσημα χείλη ένα ζήτημα που φαίνεται πως απασχολεί αρκετούς γονείς και αθλητές. Αυτό είχε ως συνέπεια αρκετοί δημότες να παραπονεθούν στα social media και να εκφράσουν τη δυσφορία τους.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα