Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα μονάδα της Motor Oil στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Νέα μονάδα της Motor Oil στην Κομοτηνή


Την θέση του και στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας ενισχύει ο Όμιλος της Motor Oil, μέσω της Motor Oil Renewable Energy (MORE).




Συγκεκριμένα, ο θυγατρικός βραχίονας της MORE, MS Komotini Ι ΜΑΕ, στα μέσα Δεκεμβρίου εξασφάλισε από τη ΡΑΕ μια νέα άδεια αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 80 MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 80 MW. Η μονάδα θα αναπτυχθεί στη θέση «Δραγάτης», της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Η σχετική αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών αποθήκευσης υποβλήθηκε στην Αρχή στις 21 Ιουνίου 2022 και σύμφωνα με την άδεια η μονάδα θα έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα 193,8 MW και εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα 160 MW, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα εξασφαλιστεί από την MS Komotini Ι ΜΑΕ, μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης και ιδίων κεφαλαίων.




Υπενθυμίζεται ότι η MORE έχει εισέλθει και στον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (Battery Energy Storage) μέσω επτά θυγατρικών (MS Viotia, MS Florina, MS Fokida, MS Ileia, MS Kastoria, MS Komotini, MS Korinthos), με το συνολικό, μέχρι τώρα, χαρτοφυλάκιο αδειών να ξεπερνά τα 300 MW.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα