Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας «εξήγησε» τον πληθωρισμό με χάρτινα ποτήρια καφέ

Κοινοποίηση

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας «εξήγησε» τον πληθωρισμό με χάρτινα ποτήρια καφέ

Το βίντεο κυκλοφόρησε μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό νωρίτερα μέσα στη μέρα




Με τον γνωστό βρετανικό χαρακτήρα «Mr Bean» (σ.σ. τον οποίο υποδύθηκε ο Ρόουαν Άτκινσον) συγκρίθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ καθώς μέσω ενός βίντεο προσπάθησε να εξηγήσει τον πληθωρισμό στη χώρα χρησιμοποιώντας χάρτινα ποτήρια καφέ!

Στο βίντεο, ο Χαντ παραγγέλνει καφέ προτού εξηγήσει τι κάνει για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές. Λέει ότι ένα φλιτζάνι καφέ πριν από ένα χρόνο είχε περίπου 2,50 λίρες, αλλά τώρα κοστίζει 3 λίρες. Στη συνέχεια ανέλυσε τους λόγους για τον υψηλό πληθωρισμό, κάνοντας αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόσο οι Εργατικοί όσο και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πάντως επέκριναν το βίντεο του. Η Sarah Olney, δήλωσε ότι το «τελευταίο πράγμα» που χρειάζονταν οι οικογένειες ήταν ένα «βίντεο που μοιάζει με τον Mr Bean» από το Συντηρητικό κόμμα.




Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον πληθωρισμό φέτος, αλλά πολλοί αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως, σε μεγάλο βαθμό λόγω της επιβράδυνσης των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και καθώς τα προβλήματα εφοδιασμού μετά την πανδημία υποχωρούν.

Το Office for Budget Responsibility (OBR) αναμένει ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος μετρά τον ρυθμό ανόδου των τιμών, θα μειωθεί στο 3,75% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους – πολύ κάτω από το μισό του τρέχοντος επιπέδου.

Και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ότι θα πέσει γύρω στο 5%. Το επιτόκιο – στόχος της Τράπεζας είναι 2%.

Ο Samuel Tombs, επικεφαλής οικονομολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Pantheon Macroeconomics, δήλωσε ότι η αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού «δεν έχει μεγάλη σχέση με τις κυβερνητικές πολιτικές».

Αντίθετα, είπε ότι θα προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και του κόστους αποστολής τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς και οι τιμές των τροφίμων και άλλων αγαθών, καθώς και οι λογαριασμοί ενέργειας που θα αρχίσουν να μειώνονται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. .




Στα ύψη εκτινάσσονται οι τιμές των τροφίμων

Το βίντεο κυκλοφόρησε μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό νωρίτερα μέσα στη μέρα.

Αν και οι αυξήσεις των τιμών επιβραδύνθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το κόστος των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, του τυριού και των αυγών, διατήρησε τον πληθωρισμό κοντά στο υψηλό 40 ετών του 10,5% το έτος έως τον Δεκέμβριο.

cnn.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα