Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παγώνη: Δεν γίνεται να κλείνουν τα σχολεία κάθε χρόνο λόγω ιώσεων

Κοινοποίηση

Παγώνη: Δεν γίνεται να κλείνουν τα σχολεία κάθε χρόνο λόγω ιώσεων

«Δεν μπορούν να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία εξαιτίας των ιώσεων», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να εξοπλίσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικά και να φροντίσουν να τα υποβάλουν σε τεστ γρίπης ή Covid πριν τα στείλουν σε αυτό. Παράλληλα υπενθύμισε πως ακόμη και με ελαφρά συμπτώματα, τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι.




Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών επισκέπτονταν παιδότοπους, εμπορικά κέντρα και φίλους τους, γεγονός που δεν δικαιολογεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία.

Συνέχισε κάνοντας γνωστό ότι σε μεγάλο ποσοστό τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν γενόσημα φάρμακα, για αυτό και οι γονείς δεν θα πρέπει να τα φοβούνται καθώς είναι κάτι που το αποφασίζει ο προσωπικός γιατρός ή ο παιδίατρος.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως όταν το φάρμακο, που έχει συνταγογραφηθεί από τον γιατρό, έχει εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, οι γονείς καλό θα ήταν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Τέλος χαρακτήρισε «απαραίτητο» τον εμβολιασμό για τη γρίπη, καθώς όπως ανέφερε μόλις 2,6 εκατ. έχουν εμβολιαστεί σε σχέση με 4,5 εκατ. το περασμένο έτος.

Στον ίδιο τόνο η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της για τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά κινείται πάντοτε με γνώμονα τις αποφάσεις των ειδικών.




«Εάν εισηγηθούν κάτι οι ειδικοί, εμείς θα το ακολουθήσουμε. Δεν αυτενεργούμε», τόνισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τις απουσίες στα σχολεία, έκανε γνωστό πως «οι απουσίες για την Covid ισχύουν επιπροσθέτως από τις απουσίες για τη γρίπη. Καταγράφονται αλλά δεν υπολογίζονται».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα