Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας

Στην έξοδο από τη Βουλή οδήγησαν τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα τα δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, επιχείρηση ιδιοκτησίας του έπαιρνε έργα από δημόσιους φορείς.

Ο Θέμης Χειμάρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, την οποία παραδίδει στη Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο για «ακούσια παράλειψή του» η οποία έγινε αιτία για να έρθει σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί και τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους.

Επισημαίνει επίσης ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, «δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Τη θέση του κ. Χειμάρα στην ΚΟ τη ΝΔ λαμβάνει η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, πρώτη επιλαχούσα στον νομό Φθιώτιδας.

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης του κ. Χειμάρα είναι η εξής:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν την παραίτηση

Είχε προηγηθεί νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό για το εάν θα αποπέμψει τον βουλευτή Θέμη Χειμάρα.

«Περιμένουμε ακόμα από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη απάντηση: Θα αποπέμψει τον βουλευτή του κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال