Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο «Ιπτάμενος Έλληνας», θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάππας

Κοινοποίηση

Πέθανε ο «Ιπτάμενος Έλληνας», θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάππας


Στα 81 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάππας.

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παλαιστής Μάικ Πάππας. Ο άνθρωπος που έμεινε γνωστός ως «Ιπτάμενος Έλληνας», άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σπρίνγκφιλντ στο Μιζούρι.

Ο Μάικ Πάππας είχε γράψει τη δική του χρυσή ιστορία στην πάλη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας (Manoli Savvenas). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου.




Αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του anamniseis.net, ασχολήθηκε με την πυγμαχία. Με την πάροδο του χρόνου τον κέρδισε η πάλη και έγραψε την δική του ιστορία στον Κάνσας Σίτι.

Ήταν μόλις 11 ετών όταν έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού. Αρχικά μετέβη στην Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία.

Το 1967 πήγε στην Αμερική προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία. Στην συνέχεια μετέβη στο Μεξικό, όπου ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Μετά από σύντομο διάστημα εγκαταστάθηκε στο Τένεσί με το ψευδώνυμο Μάικ Πάππας και έγινε πρωταθλητής.

Το 1978 εγκατέλειψε την πάλη και μετακόμισε στο Σπρινγκφίλντ του Μισούρι, όπου απέκτησε το δικό του ομώνυμο κοσμηματοπωλείο«Manoli’s Jewelers» στο εμπορικό κέντρο του Μπρέντγουντ (Brentwood Shopping Center). Είχε τέσσερά παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Παρασκευά, την Μαρία και τον Κωνσταντίνο.

Δεν έχασε ποτέ την πατρίδα του και ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και την Ομογένεια. Ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά του Σπρίνγκφιλντ.




Ο Μάικ Πάππας είχε εξασφαλίσει σε αγώνα του στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των 100.000 δολαρίων. Αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

Τέλος, ο σκηνοθέτης Jason Brasier εμπνεύστηκε από τη ζωή του και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Flying Greek», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα