Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πυρά» Μητσοτάκη στον Ερντογάν από τη Θράκη

Κοινοποίηση

«Πυρά» Μητσοτάκη στον Ερντογάν από τη Θράκη

Απάντηση στις συνεχείς απειλές της Αγκυρας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έδωσε από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως όσοι λένε πως θα έρθουν «νύχτα, μια νύχτα θα ξυπνήσουν και θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα». 




Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων, δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της, και «βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση». Οσον αφορά την ελληνική στάση, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτή την πόρτα του διαλόγου τονίζοντας πως στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα και «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές». 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο». Από την ακριτική περιοχή έστειλε παράλληλα μήνυμα πως τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας», ήταν νωρίτερα το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας χθες την περιοδεία του από την Καβάλα και την Ξάνθη. 




«Πυρά» Μητσοτάκη στον Ερντογάν από τη Θράκη

«Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε», είπε μιλώντας για τη μείωση των φόρων, τις νέες θέσεις εργασίας, τα μικρά και τα μεγάλα έργα υποδομής. Σε μια περιοχή όπου η Ν.Δ. έχει πρόβλημα από τα δεξιά της ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «ισχυρή πατρίδα» που «προστατεύει τα σύνορά της», ενώ όπως αναμενόταν αναφέρθηκε και στην τουρκική προσπάθεια «εισβολής» μεταναστών του 2020 στα χερσαία σύνορα του Εβρου, που η απόκρουσή τους αποτελεί έως σήμερα μία από τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες στιγμές της κυβέρνησης.

Οσοι λένε πως θα έρθουν «νύχτα, μια νύχτα θα ξυπνήσουν και θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα», ανέφερε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός για τις απειλές του Τούρκου προέδρου.

360 έργα στη Θράκη

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα, προϋπολογισμού 6,8 δισ. ευρώ. 




Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια ολόκληρη φιλοσοφία διακυβέρνησης» και «για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση σημαντικών έργων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας». Ειδική αναφορά έκανε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λέγοντας πως ήταν προσωπική του απόφαση να μην προχωρήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της και αυτό «το έκανα για λόγους οι οποίοι είναι και γεωπολιτικοί αλλά και οικονομικοί».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα