Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλοκάμια και στην Ξάνθη για τη σπείρα Ρομά με τις τηλεκάρτες

Κοινοποίηση

Πλοκάμια και στην Ξάνθη για τη σπείρα Ρομά με τις τηλεκάρτες

Τουλάχιστον 63 κλοπές είχε διαπράξει σε διάφορες πόλεις της χώρας η πολυμελής εγκληματική οργάνωση των Ρομά που εξαρθρώθηκε με ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Ασφαλείας Αγρινίου και από την μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι είχαν αποκομίσει μετρητά και τιμαλφή που η αξία τους υπολογίζεται σε συνολικά 620.000 ευρώ.

Για την συμμετοχή τους στην σπείρα, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και τη Λαμία συνολικά έντεκα Ρομά, έξι άνδρες και πέντε γυναίκες, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες. Από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.




Τα μέλη της, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία, προσποιούνταν τους πωλητές και προσπαθούσαν να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων. Στη συνέχεια, παραβίαζαν τις ανασφάλιστες πόρτες με τη χρήση τηλεκάρτας ή αστυνομικής ταυτότητας. Μετά τις κλοπές, διέφευγαν με οχήματα στα οποία τους ανέμεναν οι συνεργοί τους και τα οποία άλλαζαν κάθε φορά για να μην εντοπίζονται.

Στο διάστημα του τελευταίου εξαμήνου, οι δράστες είχαν αρπάξει συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μέρος των οποίων μεταπωλούσαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια των μελών της στην Βέροια, την Ξάνθη και την Λειβαδιά, κατασχέθηκαν 6.500 ευρώ, τέσσερα οχήματα, πλήθος κινητά, ρολόγια και τιμαλφή.

Πλοκάμια και στην Ξάνθη για τη σπείρα Ρομά με τις τηλεκάρτες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αγρινίου για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τεράστια επιχείρηση της Ασφαλείας Αγρινίου για την εξάρθρωση της σπείρας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, της Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πατρών, Λαμίας, Θεσσαλονίκης, Δέλτα Θεσσαλονίκης, Ευόσμου Ξάνθης, Βέροιας, Ιλίου, Kαματερού και Λειβαδιάς και του τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα