Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πώς είναι να οδηγείς στα 1.900 μέτρα υψόμετρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Πώς είναι να οδηγείς στα 1.900 μέτρα υψόμετρο

Οι τόσες αντιθέσεις των τοπίων και των πόλεων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, έχουν σαν αποτέλεσμα να έχει τύχει πολλές φορές να οδηγήσεις σε δρόμους εκπληκτικής ομορφιάς που δεν έχεις ξανασυναντήσει. Δίπλα σε ακτές, μέσα από δάση και ξυστά από λίμνες. Με θέα πεδιάδες, κάμπους, βουνά και θάλασσες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το ταξίδι στην Ελλάδα πολλές φορές έχει ίδια αξία με τον προορισμό. Είναι αυτές οι εκπληκτικές και ιδιαίτερες διαδρομές μέσα στη φύση που σου προσφέρουν εμπειρίες ζωής. Μια εμπειρία είναι για παράδειγμα να οδηγείς σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο στα 1.900 μέτρα υψόμετρο.




Και είναι όντως κάτι που δεν μπορείς να κάνεις συχνά. Οι ελληνικοί δρόμοι κρύβουν εκπλήξεις και ο Μπάρος μάλλον τη μεγαλύτερη. Αυτός ο δρόμος υπάρχει στην Ελλάδα και προκαλεί δέος ειδικά όταν κοιτάς από ψηλά. Ο λόγος για τον λεγόμενο αυχένα του Μπάρου. Ο αυχένας του Μπάρου, λοιπόν, είναι ουσιαστικά το εντυπωσιακό πέρασμα το οποίο πρακτικά (κυρίως στο παρελθόν βέβαια) συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

Αποτελεί στην πραγματικότητα ένα από τα λιγοστά προσβάσιμα ορεινά περάσματα από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο, από τα βλαχοχώρια των Τρικάλων προς τα χωριά των Τζουμέρκων. Κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά της Πίνδου σε ένα από τα πλέον δύσβατα  περάσματα της Πίνδου ένα απόκοσμο σκηνικό.




Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες διαδρομές που μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλία και όχι μόνο. Ο δρόμος κουλουριάζεται σαν φίδι μέσα σε φαράγγια, πυκνόφυτα δάση και απόκρημνες πλαγιές. Με αφετηρία την Καλαμπάκα, η περιπέτεια ξεκινά από τα χωριά του Ασπροπόταμου και κορυφώνεται στον αυχένα του Μπάρου, σ’ ένα από τα λιγοστά προσβάσιμα ορεινά «περάσματα» από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο, από τα βλαχοχώρια των Τρικάλων στα χωριά των Τζουμέρκων.

Πάρτε μία γεύση από το βίντεο της ομάδας Up Stories

Πηγή: exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα