Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Πως να εκμεταλλευτείς τις εκπτώσεις

Κοινοποίηση

Πως να εκμεταλλευτείς τις εκπτώσεις

Η περίοδος των εκπτώσεων έφτασε και είναι η στιγμή που περίμενες για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, να πάρεις επιτέλους εκείνα τα είδη σπιτιού που έχεις βάλει καιρό τώρα στο μάτι και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Φυσικά δεν μπορείς να αφεθείς στο shopping spree που σε έχει πιάσει, καθώς αυτό σημαίνει πως το πορτοφόλι σου πολύ σύντομα θα είναι άδειο. Βρες παρακάτω ορισμένες ιδέες για το πως να εκμεταλλευτείς την περίοδο των εκπτώσεων και κάνε τις αγορές σου έξυπνα! 

Φτιάξε μια λίστα 

Είναι βέβαιο πως ακόμη και μια μικρή βόλτα στα μαγαζιά, χωρίς να έχεις πρωτίστως σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να αγοράσεις, θα καταλήξει με εσένα φορτωμένο/η με σακούλες, πολλές από τις οποίες περιέχουν αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά. Είτε αυτό είναι ένα ρούχο σε προσφορά, είτε κάποιο gadget που πάντα ήθελες, είτε πάλι κάποιο μικροαντικείμενο που σε ενθουσίασε με την χαμηλή τιμή του, είναι βέβαιο πως θα καταλήξει στο καλάθι σου. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί προνοώντας και φτιάχνοντας μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι. Θέσε προτεραιότητες και όρισε το μέγιστο budget που επιθυμείς να διαθέσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να ξεφύγεις! 

Προνόησε για πράγματα που θα χρειαστείς στο μέλλον 

Οι εκπτώσεις είναι μια υπέροχη ευκαιρία να κάνεις αγορές που μπορεί στην παρούσα φάση να μην σου είναι καθόλου χρήσιμες, ωστόσο στο μέλλον θα αποδειχθούν σωτήριες. Τώρα είναι η στιγμή να αγοράσεις ορισμένα από τα καλοκαιρινά είδη τα οποία είναι out of season και θα βρεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Για παράδειγμα μπορείς να προπονήσεις και να αναζητήσεις από νωρίς φέτος το μαγιό σου, τις ομπρέλες παραλίας ή τις σανίδες SUP για να κάνεις το αγαπημένο σου θαλάσσιο σπορ χωρίς να το χρυσοπληρώσεις αυτή την φορά. Θα δεις ότι αργότερα αν αναζητήσεις τις τιμές αυτών των ειδών θα παραδεχτείς ότι ήταν οι καλύτερες αγορές που έχεις κάνει. 

Πήγαινε στα μαγαζιά με παρέα 

Αν η λίστα που θα φτιάξεις δεν σου φαίνεται αρκετή για να σε συγκρατήσει από τις αυθόρμητες αγορές, φρόντισε να  πας στα μαγαζιά με παρέα. Πρότεινε στους αγαπημένους σου φίλους, στους γονείς σου, στα αδέλφια σου ή στον/στην σύντροφό σου να σε συνοδεύσουν και ζήτησέ τους να είναι η φωνή της λογικής και να μην σε αφήσουν να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα από όσα έχεις υπολογίσει να διαθέσεις. Τα ψώνια με παρέα όχι μόνο θα αποδειχθούν ένας υπέροχος τρόπος για να μην παρασυρθείς σε υπερβολές, αλλά θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικά. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα