Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσπάθησε να πουλήσει προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων

Κοινοποίηση

Προσπάθησε να πουλήσει προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων

Συνελήφθη 25χρονος στην Ολλανδία

 Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο ο οποίος φέρεται ότι έκλεψε και προσπάθησε να πουλήσει τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο.




Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Ολλανδός ύποπτος συνελήφθη τον Νοέμβριο στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο μιας έρευνας της αυστριακής αστυνομίας η οποία σήμανε συναγερμό όταν εμφανίστηκαν σε ένα φόρουμ κυβερνοεγκληματιών τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αυστριακών – σχεδόν όλων των πολιτών της χώρας. Τα στοιχεία αυτά (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και άλλα) είχαν κλαπεί από την υπηρεσία έκδοσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών.

Η αυστριακή αστυνομία οργάνωσε μια “επιχείρηση διείσδυσης” και… αγόρασε τα δεδομένα, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μια διεύθυνση στο Άμστερνταμ.

Η σύλληψη ανακοινώθηκε μόλις σήμερα επειδή ο ύποπτος κρατήθηκε σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας ώστε να μην έρθει σε επαφή με κανέναν, εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η βάση δεδομένων που προωθούσε προς πώληση περιείχε στοιχεία πολιτών από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κολομβία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία.




Ο ύποπτος έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση τριών μηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα