Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

3 κοινά προβλήματα στις σχέσεις

Κοινοποίηση

3 κοινά προβλήματα στις σχέσεις

Μπορούμε σίγουρα να το παραδεχτούμε. Οι σχέσεις δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Ούτε για να τις ξεκινήσουμε, ούτε για να τις διατηρήσουμε, αλλά ούτε και για να τις λήξουμε. Κάθε σχέση έχει τα δικά της προβλήματα και κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει διαφορετικά το εκάστοτε ζήτημα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που παρατηρούμε στις σχέσεις, αλλά και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

1. Έλλειψη επικοινωνίας

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα σε πολλές σχέσεις είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Ο ένας δυσκολεύεται να αντιληφθεί την οπτική του άλλου και ο καθένας επιμένει στις απόψεις του πεισματικά. 

Λύση: Αν νιώθετε πως αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, μια λύση είναι να προσπαθείτε να ακούτε ο ένας τον άλλο με πιο ανοιχτό μυαλό. Πραγματικά να ακούτε, όμως, και να προσπαθείτε να καταλάβετε τη θέση του άλλου. Όχι μόνο να ακούτε για να σχεδιάσετε τη δική σας απάντηση.

2. Προβλήματα στο σεξ

Τα προβλήματα στο σεξ αφορούν ένα τεράστιο φάσμα καταστάσεων, επιλογών, προβλημάτων υγείας κ.ο.κ. Για παράδειγμα, μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα την ίδια ανάγκη για σεξ που αισθάνεται ο/η σύντροφός σας, με αποτέλεσμα να έρχεστε συχνά σε ρήξη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα προβλήματος που μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ρήγμα σε μια σχέση είναι η στυτική δυσλειτουργία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η σύντροφος μπορεί να αισθάνεται ότι ο λόγος που ο άντρας δεν πετυχαίνει ικανοποιητική στύση είναι επειδή εκείνη δεν τον ικανοποιεί. 

Λύση: Το πρώτο παράδειγμα και παρόμοια ζητήματα, λύνονται με το να επικοινωνείτε με ειλικρίνεια τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Σε ό,τι αφορά τη στυτική δυσλειτουργία και γενικότερα τα ζητήματα που αφορούν την υγεία, η συμβολή ενός ειδικού είναι συχνά η καλύτερη επιλογή. Στην περίπτωση που αναφέραμε, μια αποτελεσματική λύση είναι η θεραπεία με κρουστικά κύματα. Τα κρουστικά κύματα είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας που γίνεται ανώδυνα. Φυσικά, προτού κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

3. Τα χρήματα

Σε πολλές σχέσεις και ειδικά σε αυτές στις οποίες το ζευγάρι συζεί, ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύει κανείς τα χρήματά του και γενικότερα η διαχείρισή τους μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαφωνίες.

Λύση: Μια λύση θα μπορούσε να είναι το να έχετε ένα κοινό ποσό χρημάτων, αλλά ο καθένας σας να είναι επίσης οικονομικά ανεξάρτητος. Αλλά αν θέλετε να έχετε ένα κοινό budget σε όλα, τότε θα πρέπει να καθορίσετε από την αρχή της σχέσης ποιο θα είναι αυτό και πώς ακριβώς θα γίνεται η διαχείρισή του. 

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με σωστή επικοινωνία, εμπιστοσύνη και καλή διάθεση όλα μπορούν να λυθούν. Αν ωστόσο παρατηρήσετε ότι παρόλο που καταβάλλετε από κοινού προσπάθεια και θέλετε να διατηρήσετε την σχέση σας η κατάσταση δεν βελτιώνεται, ένας ψυχολόγος στην Αθήνα ή την περιοχή που διαμένετε ή ένας σύμβουλος γάμου θα μπορούν ενδεχομένως να σας βοηθήσουν. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα