Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Κοινοποίηση

Σαν σήμερα χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου. 

Το 1995 χειροτονούνται Επίσκοποι οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Νικαίας Αλέξιος και Μαραθώνος Μελίτων.




Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων γεννήθηκε το 1943 στα Πετροκέρασα Χαλκιδικής. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1967 και από την Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου το έτος 1973.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1970. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Διετέλεσε Σχολάρχης στο Εκκλησιαστικό Λύκειον Καβάλας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Ιεροκήρυκας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου εξελέγη το έτος 1995 και χειροτονήθηκε επίσκοπος το ίδιο έτος. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και πολλές μελέτες.

Ο Ναός της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, που αποπερατώθηκε και εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα.




Την 1η Φεβρουαρίου 2001 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επί αρχιερατείας του εγκαινιάστηκε και αποπερατώθηκε ο Καθεδρικός Ναός της του Θεού Σοφίας Ξάνθης καθώς και η σύγχρονη Μονάδα Ανοικτής Φροντίδoς Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Παντελεήμων».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα