Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην πιο κρύα πόλη του κόσμου η θερμοκρασία είναι -50° C

Κοινοποίηση

Στην πιο κρύα πόλη του κόσμου η θερμοκρασία είναι -50° C

Στο Γιακούτσκ της Σιβηρίας ο χειμώνας απειλεί την ενεργειακή υποδομή της πόλης – Τι λένε οι κάτοικοι

Το θερμόμετρο δείχνει -50 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα στην περιοχή Γιακούτσκ της Ρωσίας που βρίσκεται στη Σιβηρία, η οποία είναι γνωστή ως το πιο κρύο μέρος στη γη.

Η πόλη που διακινεί το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών και συγκεντρώνει χρυσοθήρες από όλο τον κόσμο, βρίσκεται 5.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας και βλέπει συχνά τον υδράργυρο να υποχωρεί κάτω από τους 40°C υπό το μηδέν. Ωστόσο αυτή την εβδομάδα έσπασε όλα τα ρεκόρ και έδειξε -50°C.




«Δεν μπορείς να το παλέψεις. Ή προσαρμόζεσαι και ντύνεσαι χοντρά ή υποφέρεις”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Αναστασία Γκρούζντεβα.

«Δεν νιώθεις πραγματικά το κρύο στην πόλη. Ή ίσως είναι απλώς ο εγκέφαλος που σε προετοιμάζει για αυτό και σου λέει ότι όλα είναι φυσιολογικά», πρόσθεσε.

Ένας άλλος κάτοικος, η Νουργκούσουμ Σταροστίνα είπε ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα μυστικά για να αντιμετωπίσεις το κρύο. «Ντυθείτε ζεστά. Σε στρώσεις, σαν λάχανο!», είπε.

Οι έντονα κρύοι χειμώνες μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την ενεργειακή υποδομή της πόλης, φοβούνται πολλοί κάτοικοι, καθώς ο μακρύς χειμώνας δεν δείχνει να πλησιάζει στο τέλος του.

«Οι σωλήνες σκάνε, οι δεξαμενές θέρμανσης χαλάνε, τα πάντα είναι παγωμένα. Οι τοπικές αρχές δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένες για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε κάτοικος στην εφημερίδα Metro.




«Έσκασαν μπαταρίες στα διαμερίσματα πολλών κατοίκων και οι σωλήνες αποχέτευσης πάγωσαν», παραπονέθηκε ένας άλλος.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα