Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Κοινοποίηση

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Η πρωτοφανής επίθεση με οπαδικά κίνητρα που πάγωσε το πανελλήνιο, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν και δύο φίλοι του άτυχου νέου.




Στο εδώλιο θα καθίσουν 12 νεαρά άτομα – 21 έως 26 ετών – που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.




Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν προς το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» στη Χαριλάου, συναντώντας στον δρόμο τους τον Άλκη και τέσσερις φίλους του που κάθονταν σε είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Θεοδώρου Γαζή. Στην παραδοχή των πέντε παιδιών ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, οι 12 κατηγορούνται ότι προχώρησαν σε βίαιη επίθεση σε βάρος τους, έχοντας μάλιστα μαζί τους όπλα, όπως δρεπάνι, μαχαίρια και λοστό.

Οι δύο ξέφυγαν, οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο άτυχος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, έχοντας δεχθεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οπαδική επίθεση με θύμα ένα παιδί μόλις 19 ετών συγκλόνισε την κοινή γνώμη και η δίκη αναμένεται να είναι πολύμηνη. Θα καταθέσουν δεκάδες μάρτυρες, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, το πόρισμα της οποίας ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στα πόδια και χτυπήματα στο κεφάλι. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις




Σημειώνεται ότι θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής.

voria.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα