Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα… αζήτητα τα Κλωστήρια Θράκης – Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός

Κοινοποίηση

Στα… αζήτητα τα Κλωστήρια Θράκης - Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός


Παρά τις παρατάσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον – Οι υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις οδήγησαν την εταιρεία σε πλειστηριασμό

Δεν ευοδώθηκε τελικά η δεύτερη ευκαιρία, την οποία αναζητούσαν τα Κλωστήρια Θράκης, καθώς ο σημερινός προγραμματισμένος πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.




Το ηλεκτρονικό σφυρί για τη μονάδα της γνωστής οικογένειας Ακκά (Ελληνική Υφαντουργία) χτύπησε σήμερα στις 10:00 το πρωί και παρά τις 12 παρατάσεις διάρκειας 5 λεπτών (η κάθε μία) δεν υπήρξε πλειοδότης. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για το ενδιαφέρον ιταλικής εταιρείας, η οποία έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τα «Κλωστήρια Θράκης» και θεωρείται  από τους  μεγαλύτερους παραγωγούς εξειδικευμένων νημάτων στην Ευρώπη.

Τα Κλωστήρια Θράκης ιδρύθηκαν στις αρχές του 1998, είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και αποτέλεσαν ένα από τα αρτιότερα κλωστήρια βάμβακος. Στο πελατολόγιό της βρισκόταν ονόματα, όπως οι: Benetton, Next, Chicco κ.α.




Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον υψηλό δανεισμό και στις χαμηλές εμπορικές επιδόσεις με αποτέλεσμα το βιομηχανικό ακίνητο μαζί με τον εξοπλισμό του να βγει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή πρώτης προσφοράς 5,46 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 3,42 εκατ. ευρώ αφορούσαν το σύνολο της εμπορικής αξίας του ακινήτου και τα 2,04 εκατ. ευρώ, τα 2/3 της εμπορικής αξίας των κινητών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για οικόπεδο 44.830 τ.μ., που βγήκε στο σφυρί μαζί με τα κτίσματα και τα μηχανήματα.

Πηγή: Voria.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα