Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα λευκά η ορεινή Ξάνθη – Που χρειάζονται αλυσίδες

Κοινοποίηση

Στα λευκά η ορεινή Ξάνθη – Που χρειάζονται αλυσίδες
Λειβαδίτης Ξάνθης – Πηγή: Καιρικά Νέα Θράκης

Σε λευκά ντύθηκαν αρκετές περιοχές στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης, με το χιόνι να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (26/01). 




Οι μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού καταγράφονται στην περιοχή του Λειβαδίτη, αλλά και σε οικισμούς όπως η Γλαύκη. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού , από το 2ο χλμ. έως το Δασικό Χωριό, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο υπόλοιπο δίκτυο δεν παρατηρούνται προς το παρόν προβλήματα, ωστόσο οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών, ειδικά μετά το μεσημέρι όταν και αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. 

Που αλλού χρειάζονται αλυσίδες

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:

Στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής από τη διασταύρωση Βώλακα έως και τη διασταύρωση Οχυρού, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Φ. οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από τον οικισμό Λιβαδερού έως τον οικισμό Σιδηρόνερου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.




Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.  

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας, ενώ παράλληλα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα