Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην τελική ευθεία η απαγγελία ή μη κατηγοριών στον Τραμπ για τις εκλογές του 2020

Κοινοποίηση

Στην τελική ευθεία η απαγγελία ή μη κατηγοριών στον Τραμπ για τις εκλογές του 2020

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η διαδικασία για απαγγελία ή μη κατηγοριών στον Ντόναλντ Τραμπ για παρέμβαση στις εκλογές του 2020.

Το ειδικό πολιτειακό δικαστήριο της Ατλάντα που διερευνά εάν ο τέως πρόεδρος παραβίασε το νόμο στις προσπάθειές του να ανατρέψει τις εκλογές του 2020, ολοκλήρωσε το έργο του, σύμφωνα με το CNN.




Σημειώνεται ότι τα ειδικά δικαστήρια στην πολιτεία της Τζόρτζια δεν είναι εξουσιοδοτημένα να απαγγέλουν κατηγορίες. Ωστόσο, θα εκδοθεί ένα τελικό πόρισμα που χρησιμεύει ως μηχανισμός ώστε το δικαστήριο να προτείνει εάν η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλιs, θα δύναται να ασκήσει δίωξη στην έρευνα για παρέμβαση του Τραμπ στις εκλογές. Η Γουίλις μπορεί να απευθυνθεί σε τακτικό δικαστήριο για να απαγγελθούν κατηγορίες. 

Η Γουίλις έχει ήδη περάσει περισσότερο από ένα χρόνο ερευνώντας τον Τραμπ και τους συνεργάτες του. Ξεκίνησε την έρευνά της στις αρχές του 2021, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση μιας τηλεφωνικής κλήσης του τέως προέδρου στην οποία ο Τραμπ άσκησε πιέσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ να «βρει» τις ψήφους που απαιτούνται για να κερδίσει την πολιτεία στις προεδρικές εκλογές.




Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνά της επεκτάθηκε πέρα από την τηλεφωνική κλήση του Τραμπ στον  Ράφενσπεργκερ, συμπεριλαμβάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία από νομοθέτες της πολιτείας, προσπάθειες από μη εξουσιοδοτημένα άτομα να έχουν πρόσβαση στις μηχανικές κάλπες σε μια κομητεία της Τζόρτζια και απειλές και παρενοχλήσεις κατά των ανθρώπων που επόπτευαν τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα