Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη ο Ξιάρχος από την ΚΟΕ – Στο Κολυμβητήριο καλεσμένος των “Dolfins”

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη ο Ξιάρχος από την ΚΟΕ – Στο Κολυμβητήριο καλεσμένος των “Dolfins”

Στην Ξάνθη θα βρεθεί την Παρασκευή (27/01) ο Τεχνικός Σύμβουλος Τεχνικής κολύμβησης της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS), Αλέξανδρος Ξιάρχος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της «Αθλητικής Ακαδημίας Δελφίνια Ξάνθης» προκειμένου να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των “Dolfins” και να παρακολουθήσει τις προπονήσεις στο Κολυμβητήριο. 




Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (28/01) στις 18:00 στον χώρο του ξενοδοχείου Νέστος. 

Ο κ. Ξιάρχος μίλησε στο XanthiNea.gr λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ξάνθη, αναφερόμενος στους λόγους της σύντομης αλλά ουσιαστικής παραμονής του στην περιοχή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην εικόνα που παρουσιάζουν τα αθλήματα υγρού στίβου στη χώρα και σε επαρχιακές πόλεις όπως η Ξάνθη. 




«Θα επισκεφθώ την πόλη της Ξάνθης την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς είμαι καλεσμένος από την ομάδα των Δελφινιών για να παρευρεθώ σε κάποιες από τις προπονήσεις και στην κοπή της πίτας οπότε θα έχω και την ευκαιρία να μιλήσω με τους γονείς και τους νεαρούς αθλητές της ομάδας» ανέφερε ο κ. Ξιάρχος. 

«Η εικόνα που έχουμε σαν ΚΟΕ είναι ότι μετά την επαναλειτουργία του κολυμβητήριου της Ξάνθης το ενδιαφέρον των παιδιών είναι μεγάλο για τα αθλήματα του υγρού στίβου και είναι πολύ θετικό ότι οι γονείς και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν τόσο ζεστά» προσθέσει ο ίδιος. 

Κληθείς να σχολιάσει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των Κολυμβητήριων στην Ελλάδα, που αποτελεί έναν μεγάλο βραχνά για τις περισσότερες υποδομές στη χώρα, ο κ. Ξιάρχος παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας πως παρά τις δυσκολίες τα οποία προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. 

«Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι κάτι που επηρεάζει όλους μας, και τις οικογένειες και τα σπίτια μας. Θεωρώ ότι με μια καλή διαχείριση τόσο από πλευράς των δήμων όσο και από πλευράς των ομάδων που κάνουν χρήση των δεξαμενών, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο της ενεργειακής κρίσης. Έχουμε δείξει σαν λαός ότι γνωρίζουμε να παλεύουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι παρά το γεγονός πως είναι ένας δύσκολος χειμώνας θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 




«Το πρόβλημα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις πάντα υπήρχε στην Ελλάδα, διαχρονικά. Με όραμα και πάθος όμως κάποιοι άνθρωποι, είτε είναι παράγοντες είτε προπονητές, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και ανταπεξέρχονται σε αυτές τις δυσκολίες. Εμείς σαν ΚΟΕ είμαι πάντα παρόντες, στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ήρθε στην Ξάνθη και τώρα είναι η δική μου η σειρά να βρεθώ εκεί, να στηρίξω τις προσπάθειες που γίνονται από τις ομάδες και τους αθλητές σας» αναφέρει ο κ. Ξιάρχος. 

«Νομίζω ότι πλέον με σιγουριά μπορώ να πω ότι έχουμε ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο αθλητισμός λόγω της πανδημίας και πλέον οι αθλητές μας έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία» προσθέτει εμφατικά ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα