Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στον κλοιό της κακοκαιρίας η Ξάνθη – «Έβρεξε» προβλήματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Στον κλοιό της κακοκαιρίας η Ξάνθη – «Έβρεξε» προβλήματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Αντιμέτωποι με πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια, ΙΧ «εγκλωβισμένα» σε λακκούβες και ακατάπαυστη νεροποντή που συνοδευόταν από χαλαζοπτώσεις βρέθηκαν το Σάββατο (21/01) οι κάτοικοι στην Ξάνθη. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή ήδη από το πρωί του Σαββάτου επιδεινώθηκαν τις απογευματινές ώρες με αποτέλεσμα να «βρέξει» προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις στο τηλεφωνικό της κέντρο για άντληση υδάτων. 

Σε αρκετές γειτονιές της πόλης φερτά υλικά που είχαν συγκεντρωθεί στα φρεάτια εμπόδιζαν την ομαλή απομάκρυνση των υδάτων με αποτέλεσμα να μετατραπεί η άσφαλτος σε ποτάμι. 




Κάτοικοι έσπευσαν να εκφράσουν την οργή και αγανάκτησή τους, για μια ακόμη φορά, στα social media. 

Τριτοκοσμικές ήταν οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, όπου υπάρχει το γνωστό – και άλυτο – πρόβλημα με την υπερβολική συγκέντρωση υδάτων, με τους οδηγούς να κατεβαίνουν και να σπρώχνουν τα οχήματά τους ή να καλούν σε βοήθεια. 




Την ίδια στιγμή κάτοικοι «ανέβασαν» στα social media φωτογραφίες από την περιοχή της Παλιάς Πόλης όπου έλειπαν ακόμη και τα καπάκια των φρεατίων, ή βίντεο από άλλα σημεία μέσα στην πόλη όπου τα φρεάτια είχαν μετατραπεί σε… σιντριβάνια.

«Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τα φρεάτια και τις σχάρες, διότι πλέον έχουμε νέα δεδομένα. Ό,τι και να λέμε αυτό το φαινόμενο με την απότομη βροχή, μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε ολόκληρο τον σχεδιασμό υποδοχής του νερού. Να προσθέσουμε δηλαδή πάρα πολλές νέες σχάρες που μπορεί να μην χρειάζονται για όλο τον χρόνο, ωστόσο σε έντονες καταστάσεις θα απορροφούν άμεσα τα ύδατα» τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στο GRTimes.




Προβλήματα στο παζάρι 

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στο παζάρι της πόλης, το οποίο κυριολεκτικά «βούλιαξε» από το νερό. 

Οι μικροπωλητές μάλιστα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έσπευσαν και αυτοί με τη σειρά τους να δημοσιοποιήσουν οπτικό υλικό στο οποίο διακρίνονταν τα υπερχειλισμένα φρεάτια και οι δρόμοι που θύμιζαν ορμητικά ποτάμια. 

Χαλάζι στην ορεινή ζώνη 

Στην ορεινή ζώνη σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά κατολισθήσεις ενώ σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος μεταφέρθηκαν λάσπες, κλαδιά και άλλα φερτά υλικά.

Στον Κένταυρο σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση η οποία είχε ως συνέπεια να «ντυθεί» στα λευκά ο οικισμός, ενώ δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που βγήκαν στον δρόμο παίρνοντας φτυάρια και επιχειρώντας να απομακρύνουν το συσσωρευμένο νερό. 

Ανέβηκε η στάθμη στον Κόσυνθο 




Μικρή, αλλά σημαντική άνοδος στη στάθμη του Κόσυνθο καταγράφεται ήδη με το πρώτο φως της ημέρας, το πρωί της Κυριακής (22/01), χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάποια ανησυχία. 

Η Ξάνθη βρισκόταν άλλωστε σε καθεστώς παρατεταμένης ανομβρίας για μεγάλο χρονικό διάστημα φέτος. 

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα Κιμμέρια αλλά και σε άλλες περιοχές κατά μήκος της ΠΕ Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα