Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

5+1 ταινίες και σειρές που μπορείτε να δείτε τώρα στο Ertflix

Κοινοποίηση

5+1 ταινίες και σειρές που μπορείτε να δείτε τώρα στο Ertflix

Τα εορταστικά δώρα… συνεχίζονται από το ERTFLIX που λίγες ημέρες μετά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ενισχύει το περιεχόμενό του με νέες σειρές αλλά και σημαντικές ταινίες.

Αυτή η Νύχτα Μένει

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί.

Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Ώσπου, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο κίνδυνος τους ενώνει…

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστας Μακρόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Θάνος Αλεξανδρής.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ινδοκίνα




Γαλλική Ινδοκίνα, 1930. Ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει. Η πανέμορφη και κομψή Ελιάν Ντεβρί (Catherine Deneuve), με τον πατέρα της, Εμίλ, ελέγχουν την τεράστια περιοχή του πλούσιου, κόκκινου χώματος που είναι η φυτεία τους από καουτσούκ. Η μόνη αγάπη της Ελιάν είναι η Καμίλ, η δεκαεξάχρονη υιοθετημένη Βιετναμέζα κόρη της, πριγκίπισσα του Αννάμ, της οποίας οι γονείς σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο Ζαν-Μπατίστ Λεγκέν (Vincent Perez), ένας Γάλλος αξιωματικός του ναυτικού μόλις έφτασε στη Σαϊγκόν αναζητώντας τη δόξα. Ο Ζαν-Μπατίστ θα μπει στη ζωή της Ελιάν και της Καμίλ.

Οι δύο γυναίκες τον ερωτεύονται. Η Ελιάν θα τον παρατήσει, αλλά η Καμίλ αρνείται. Ο Ζαν-Μπατίστ εξορίζεται σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο σε ένα από τα νησιά Τονκίν. Ανίκανη να ζήσει χωρίς αυτόν, η νεαρή Καμίλ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα αναζητώντας τον άντρα που αγαπά. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι ανακαλύπτει τη χώρα της, τους ανθρώπους της, το παρελθόν της. Το ταξίδι της Καμίλ, η επανένωση της με τον Ζαν-Μπατίστ, που την οδηγεί στον φόνο και τη φυγή τους από τους Γάλλους, είναι οι σπόροι της θρυλικής ιστορίας που σαρώνει την Ινδοκίνα, αυτή της Κόκκινης Πριγκίπισσας, του Γάλλου εραστή της, του νεογέννητου παιδιού τους.

Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Vincent Perez, Linh-Dan Pham.

Σκηνοθεσία: Régis Wargnier.

Ο Ράφτης

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός εκκεντρικού και αλαφροΐσκιωτου ράφτη, που ζει απομονωμένος στο μικρόκοσμο του οικογενειακού ραφτάδικου. Λίγο πριν η τράπεζα κατασχέσει την περιουσία του, με αφορμή την αρρώστια του πατέρα του, βγαίνει στον δρόμο με ένα κινητό ραφτάδικο, για να αναζητήσει πελάτες και να επανεφεύρει τη ζωή και την τέχνη του. 

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου.

Σκηνοθεσία: Σόνια Λίζα Κέντερμαν.




Blinded: Those Who Kill

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς αφορά μια άλυτη υπόθεση, όπου τρεις νεαροί άντρες έχουν δολοφονηθεί μέσα σε λίγους μήνες. Ένα από τα θύματα ήταν ο μοναχογιός της Άλις, ο 18χρονος Μάρκους. Η Άλις, είναι παλιά φίλη της μητέρας της Λουίζ και τώρα έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Επικοινωνεί με τη Λουίζ και της ζητά να τη βοηθήσει να βρει τον δολοφόνο του γιου της πριν πεθάνει.

Η Λουίζ, μια καταξιωμένη εγκληματολόγος, μελετά στην υπόθεση χωρίς δισταγμό και ξεκινά μια έντονη συνεργασία με την αστυνομία. Όταν ένας άλλος νεαρός άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος, η Λουίζ ανακαλύπτει ένα κοινό μοτίβο στους φόνους. Ενώ αναζητά τον δολοφόνο παραβλέπει το γεγονός ότι εκείνος κρύβεται σε κοινή θέα και ότι οι δρόμοι τους μπορεί να διασταυρώνονται με τρόπο που δεν πίστευε ότι είναι δυνατόν.

Πρωταγωνιστούν: Τομπάιας Σάντελμαν, Κένεθ Μ. Κρίστενσεν.

Δεν Μένουμε πια Εδώ

Δύο φιλικά ζευγάρια στην αμερικάνικη επαρχία περνούν αρκετό χρόνο μαζί προσπαθώντας να σπάσουν την ρουτίνα. Ο Τζακ και ο Χανκ είναι και οι δύο καθηγητές στο κολέγιο της μικρής πανεπιστημιούπολης, διατηρώντας μια «χαλαρή» φιλία κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα μαθήματα και πίνοντας ποτά μετά τη δουλειά. Οι γυναίκες τους Τέρι και Ίντιθ είναι στενότερες φίλες και οργανώνουν συναντήσεις για φαγητό και πότο, αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο.

Μια σχέση απιστίας θα υποσκάψει τη σχέση των δύο ζευγαριών, οδηγώντας την κατάσταση στα όρια. Οι φιλίες θα αποδειχθούν χωρίς ιδιαίτερο βάθος ενώ οι ερωτικές συναντήσεις θα καταλήξουν αδιέξοδο. Οι ήρωες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους βγαίνοντας τελικά αρκετά αλλαγμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι.




Πρωταγωνιστούν: Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern, Peter Krause.

Σκηνοθεσία: John Curran.

Στο Αεροδρόμιο

Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους.

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Ζερίτης, Λυδία Φωτοπούλου, Μανώλης Μαυροματάκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα